7 wetenswaardigheden over enkele beroemde mensen die waarschijnlijk niet in de schoolboeken staan - Curioctopus.nl
x
7 wetenswaardigheden over enkele beroemde…
Deze foto's tonen 18 dieren voor en na adoptie: ze hebben een glimlach en een beter leven gevonden Steeds meer mensen kiezen ervoor om in mini-huizen te wonen: kleine, betaalbare en superpraktische woningen

7 wetenswaardigheden over enkele beroemde mensen die waarschijnlijk niet in de schoolboeken staan

16 November 2020 • Door Janine
4.365
Advertisement

Hoewel het tegenwoordig veel gemakkelijker is om geïnformeerd te worden dan enkele decennia geleden, is de wereld een continu reservoir van feiten die plaatsvinden, nieuws, gebeurtenissen, onderzoek en ontdekkingen. Het is daarom volkomen normaal om niet van alles op de hoogte te zijn en van tijd tot tijd minder bekend nieuws te kunnen vinden, maar die toch onze nieuwsgierigheid kunnen prikkelen.

Bovendien is de mens van nature een nieuwsgierig wezen, en de bizarre en minder bekende feiten over beroemde persoonlijkheden en gebeurtenissen zijn altijd een reden van grote belangstelling. Daarom hebben we besloten om er hieronder een aantal te verzamelen. Klaar om dingen te ontdekken die je in de schoolboeken misschien niet hebt gelezen?

1. Koningin Elizabeth viert elk jaar twee verjaardagen

foto: Pixabay

Als je je afvraagt ​​hoe dit mogelijk is, weet dan dat de eerbiedwaardige koningin van Engeland een van de weinige mensen ter wereld is die haar geboorte twee keer per jaar viert, hoewel ze - uiteraard - alleen op een specifieke dag werd geboren. Die datum is 21 april, privé gevierd door Elizabeth Alexandra Mary Windsor. Officiële vieringen daarentegen vinden over het algemeen plaats op de tweede zaterdag van juni in het Verenigd Koninkrijk, met de Trooping The Color-parade. Als we daar de tweede maandag van juni in Australië, de eerste maandag van de maand in Nieuw-Zeeland en Victoria Day in Canada (in mei) aan toevoegen, wordt de geboorte van de koningin vijf keer gevierd!

2. Een priester redde Adolf Hitler op 4-jarige leeftijd uit een bevroren rivier

Een bloedige en racistische dictatuur, een wereldoorlog, miljoenen doden en de uitroeiing van Joden: dit alles staat voor de naam van Adolf Hitler, en misschien was het niet gebeurd als Johann Kuehberger, een vierjarige jongen die later priester werd, in het verre 1894 de kleine Hitler - ook 4 jaar oud - niet van de verdrinkingsdood in een bevroren rivier in Passau, in Duitsland had gered. Het nieuws werd gerapporteerd door de Daily Mail, die het verhaal reconstrueerde vanuit een artikel in een plaatselijke krant, gevonden in de stad Beieren.

Advertisement

3. Een briefje van Einstein aan een koerier die voor meer dan $1,5 miljoen is verkocht

foto: Pixabay

"Een rustig en bescheiden leven brengt meer vreugde dan een zoektocht naar succes verbonden aan voortdurende rusteloosheid". Dat staat op het briefje dat de beroemde wetenschapper schreef aan een Japanse koerier in Tokio, waarin hij deze gedachte aan hem opdroeg in plaats van een fooi te geven. Aangezien de annotatie in 2017 op een veiling werd verkocht voor een bedrag van 1,56 miljoen dollar, was het geschenk echt winstgevend!

4. Stephen Hawking maakte iedereen ongerust door te doen alsof hij dood was tijdens een grap met een cameraman

Misschien weten weinigen dat de beroemde Engelse wetenschapper, die ons in 2018 verliet samen met enkele van de meest revolutionaire theorieën in de geschiedenis van de wetenschap, ook een goed gevoel voor humor had. Bij meer dan één gelegenheid, ook op een ironische manier, maakte hij altijd grapjes en nam hij deel aan grappige situaties. Zoals toen, tijdens een interview, een cameraman aan een kabel trok in de overtuiging dat het "onschuldig” was en het alarm afging. Plots “zakte” Hawking voorover in zijn stoel, en in een oogwenk raakten alle aanwezigen in paniek over de mogelijkheid een vitaal apparaat voor het genie te hebben aangeraakt, die vervolgens ontdekten dat het een grap was van hem, die het allemaal erg lachwekkend vond.

5. Al Capone had tijdens de Grote Depressie een gaarkeuken

In 1930, terwijl de Amerikaanse economie instortte tijdens de crisis die de "Grote Depressie" werd genoemd, had de beroemde Amerikaanse gangster Al Capone - een echte "filantroop" - een gaarkeuken. De structuur, die elke dag ontbijt, lunch en diner serveerde aan duizenden inwoners van Chicago, werd in feite volledig gefinancierd door de gangster, ongetwijfeld een van de meest onwaarschijnlijke mensen waarvan je je kunt voorstellen dat hij zich bezighoudt met maatschappelijk werk. Smokkelwaar, prostitutie, gokken en eindeloos geweld markeerden in feite zijn "curriculum".

Advertisement

6. John Fitzgerald Kennedy werd gered van een schipbreuk dankzij een simpele kokosnoot

We bevinden ons midden in de Tweede Wereldoorlog, toen de 26-jarige Kennedy, de toekomstige president van de Verenigde Staten, zich op een torpedoboot bevond die tijdens de strijd werd neergeschoten. Zowel hij als zijn bemanning waren gestrand op een half onbewoond eiland. Toen JFK enkele inheemsen in een kano zag, graveerde hij een bericht om hulp op een kokosnoot en overhandigde die aan de man, waarbij hij hem opdroeg het aan de geallieerden te bezorgen. Op deze manier werd hij gered en sinds die tijd staat de kokosnoot op zijn bureau in het Oval Office.

7. Marco Terenzio Varrone werkte al in 36 voor Christus aan een "kiemtheorie".

Het idee dat sommige ziekten werden veroorzaakt door "kleine wezens die niet met de ogen kunnen worden gezien" is niet zo "modern" als men denkt. Hoewel alle wetenschappelijke theorieën over schadelijke micro-organismen pas in de 19e eeuw volledig werden geaccepteerd, ontwikkelde de Romeinse geleerde Varro al in 36 voor Christus - dat wil zeggen, bijna 2000 jaar eerder - zijn persoonlijke theorie volgens welke het raadzaam was geen boerderijen in de buurt van moerassige gebieden te houden. De kleine onzichtbare wezens zouden volgens hem in de lucht kunnen zweven en via de mond en neus het lichaam kunnen binnendringen, wat een ernstige ziekte kon veroorzaken. Geen twijfel mogelijk: hij had het destijds al goed gezien!

Kende je deze wetenswaardigheden al?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt