x
Esthetiek of functionaliteit? 18 keer…
Een grapje maken met cultuur: 17 mensen die op de grappigste manieren interactie met standbeelden hadden Wetenschappers brengen de genetische code in kaart van de ongelooflijke kwal die eeuwig kan leven

Esthetiek of functionaliteit? 18 keer waarin architecten de voorkeur gaven aan design

05 September 2022 • Door Janine
6.809
Advertisement

De eerste keer dat je in contact komt met een object of een structuur, kijk je allereerst naar de esthetiek. De visuele impact wordt namelijk door architecten vaak op de eerste plaats gezet. Deze laatste geven vaak de voorkeur aan design in plaats van functionaliteit. Om structuren te creëren die aangenaam zijn voor het oog, bestaat de neiging om het gevoel van comfort te verliezen.

Hier is een lijst met 18 afbeeldingen van architecturale projecten waarin de extravagantie en liefde voor design van architecten de uitvoerbaarheid overweldigde. Klaar om ze te ontdekken?


1. De verhoogde waterloop

Hoewel het misschien een suggestieve ervaring is om met een kano op een hoogte van enkele meters te varen, is het zeker niet veilig. Het belangrijkste is dat je niet te veel schommelt.

2. De brug

De architect die deze brug ontwierp, besloot alle automobilisten terug te laten keren naar hun kindertijd en de ervaring van de achtbaan opnieuw te beleven.

Advertisement

3. Trappen in de berg

De trappen in de berg hebben zeker hun effect, misschien zijn ze "enigszins" ingewikkeld om te gebruiken.

4. De hangende tempel

De hangende tempel in China is gebouwd op een klif van 75 meter hoog. Dit is een van de belangrijkste attracties van het gebied dat elke dag vele toeristen verwelkomt. Je hebt wel moed nodig om het te bezoeken.

5. Trap of stroom

Ziet er mooi uit, maar het is niet erg functioneel. Om deze trap op te lopen moet je de slalom doen. Alleen het water ontbreekt.

Advertisement

6. De glijbaan

Hier staat plezier boven functionaliteit en veiligheid. Een glijbaan bouwen voor een boom is niet de beste keuze.

7. Lichtgevende trap

foto: Reddit

Misschien is het uiteindelijke doel, in plaats van het esthetische, om in het donker gezien te worden.

Advertisement

8. Het doolhof

Deze trap ziet eruit als een labyrint. Alleen degenen die slagen voor de complexe test kunnen de bovenverdieping bereiken.

9. Elegantie

Erin slagen om naar boven of naar beneden te gaan zonder te vallen, kan als een overwinning worden beschouwd. Ook al heeft het een mooie visuele impact.

Advertisement

10. De beklimming

Een onpraktische schuilplaats, maar weinigen weten hoe ze daar moeten komen. Het is ongetwijfeld exclusief gemaakt voor lenige mensen.

11. Het tuinpad van het huis

Een werkelijk ontspannend en suggestief tuinpad, het enige probleem is dat je altijd heel voorzichtig moet zijn om je evenwicht te bewaren.

12. Het oneindige zwembad

Een bad nemen in dit zwembad zou iedereen jaloers maken, als je je veilig voelt om aan de rand van een gebouw te zwemmen.

13. De Skyslide van Los Angeles

De Skyslide is een glazen glijbaan gebouwd tussen de 69e en 70e verdieping van een gebouw in Los Angeles. Een unieke ervaring waarbij je van de ene verdieping naar de andere kunt glijden met een adembenemend uitzicht.

14. Het schaakbord

De architect is misschien een beetje geobsedeerd door schaken. Het probleem is dat je de treden niet kunt zien.

15. Pas op voor je hoofd

Als je wilt gaan slapen, moet je oppassen dat je je hoofd niet stoot.

16. Alles in één

Alles in één: je hoeft in ieder geval niet meer in de rij bij de toiletten te staan.

17. De camouflagedeur

Het vinden van deze deur is een echte uitdaging, je zult op de tast moeten afgaan.

18. Grote hoogte

Eten op grote hoogte is een unieke en onnavolgbare ervaring. De architect die deze structuur heeft gemaakt, moet aan elk klein detail hebben gedacht.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt