Dit huis is gemaakt van 12 zeecontainers: het interieur is even opvallend als de buitenkant - Curioctopus.nl
x
Dit huis is gemaakt van 12 zeecontainers:…
17 mensen die het concept van 10 veel voorkomende gedragingen van onze honden met een precieze wetenschappelijke motivatie

Dit huis is gemaakt van 12 zeecontainers: het interieur is even opvallend als de buitenkant

17 November 2020 • Door Janine
3.142
Advertisement

Hoewel het idee om moderne huizen te creëren uitgaande van zeecontainers niet nieuw is, staan ​​veel mensen nog steeds versteld van het ongelooflijke resultaat dat wordt verkregen door te profiteren van voorwerpen die niet meer in gebruik zijn of die in ieder geval een heel ander gebruik hebben gehad dan het origineel. Er zijn veel interessante projecten die laten zien hoe uitvoerbaar het is om een ​​huis vanuit een container te bouwen, ook vanuit economisch oogpunt.

Vandaag laten we je een ander gebouw zien, een prachtige villa in industriële stijl ondergedompeld in het groen van Nieuw-Zeeland, gemaakt van maar liefst 12 zeecontainers.

Dit is ‘m, zoals het vandaag de dag op de site staat waar het te koop staat: maar niet lang voor deze foto gemaakt werd zag de villa er heel anders uit.

foto: trademe

Deze prachtige villa is gelegen in de regio Waikato in Nieuw-Zeeland, om precies te zijn in het groene dorpje Ohaupo. Tegenwoordig suggereren zowel de buitenkant als het interieur een verfijnd huis, dat is geïnspireerd op de moderne industriële stijl, en je zou niet zeggen dat het huis is gemaakt van zeer eenvoudige zeecontainers.

Het huis herbergt een grote open ruimte die de woonkamer beslaat, zes slaapkamers, drie gastenbadkamers en drie complete badkamers. Naast het hoofdgebouw beschikt het landgoed ook over een onafhankelijke garage en een zwembad.

Het huis is gebouwd met 12 zeecontainers.

Ondanks de moderne en verfijnde uitstraling heeft de woning containers van de scheepsbouw als basis. Ze werden zo gerangschikt dat ze de definitieve vorm aan het huis gaven, met name door het huis te laten kenmerken door een groot raam tussen de twee wanden van de gestapelde containers.

Advertisement

Containerwoningen zijn voordelig ten opzichte van huizen die zijn gebouwd met traditionele bouwmethoden.

Huizen gebouwd met containers hebben enkele voordelen ten opzichte van huizen die met traditionele methoden zijn gebouwd: ten eerste bieden ze veel meer vrijheid bij de constructie - het is voldoende om de containers op de een of andere manier te rangschikken en je hebt een heel andere plattegrond van het huis. 

De bouwtijd is versneld.

Een ander positief aspect is de bouwsnelheid: aangezien de basis al is gebouwd door de containers, wordt het grootste deel van het werk geconcentreerd op het vastzetten van de onderdelen en het bedekken van de binnen- en buitenwanden.

Containerhuizen zorgen voor aanzienlijke financiele besparingen.

foto: trademe

Dit alles vertaalt zich in economische besparingen: vaak wordt het geld dat wordt bespaard door versneld bouwen, gebruikt voor verfijnde en moderne meubels. Daarom zijn containerwoningen vaak prachtige villa's.

Advertisement

Hier is het huis in Nieuw-Zeeland eindelijk gemonteerd.

foto: trademe

De bouwer heeft ervoor gekozen om de typische verticale streepstructuur van de containers zo te behouden om de oorsprong van dit huis te herinneren. Bovendien anticipeert het aspect op deze manier al de moderne industriële smaak van de interieurinrichting.

Het midden van het huis is een open ruimte die wordt gedomineerd door een belangrijke metalen trap die naar de kamers op de bovenverdieping leidt.

foto: trademe
Advertisement

Ook het interieur vertoont een prevalentie van donkere kleuren, maar de kamers zijn allesbehalve donker dankzij de grote ramen.

foto: trademe

Natuurlijk licht is de onbetwiste hoofdrolspeler in de kamers van deze villa.

foto: trademe
Advertisement

Het interieur is erg minimaal, precies zoals de industriële stijl dat wil. De belangrijkste materialen zijn licht hout en metaal.

Bij een bezoek aan de kamers vergeet men snel de oorsprong van dit huis: zeecontainers!

foto: trademe
foto: trademe

Het huis heeft zelfs een buitenzwembad.

foto: trademe

Deze prachtige villa in Nieuw-Zeeland staat te koop, en de perfecte koper is een familie die de nieuwe grenzen van de bouw op prijs stelt!

foto: trademe

Zou je in een huis willen wonen dat is opgebouwd uit containers?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt