Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft besloten $791 miljoen uit te geven voor het milieu

Janine image
door Janine

22 November 2020

Amazon-oprichter Jeff Bezos heeft besloten $791 miljoen uit te geven voor het milieu
Advertisement

Sommigen kennen de naam Jeff Bezos misschien nog steeds niet, maar het is moeilijk te negeren wat Amazon is: welnu, Bezos is de oprichter van een van de meest winstgevende bedrijven ter wereld en bijgevolg is Bezos een van de rijkste mannen ter wereld. Het fortuin van Bezos is zodanig dat het moeilijk te kwantificeren is: meer dan op basis van verdiensten, kun je een idee krijgen van zijn vermogen op basis van zijn uitgaven of de schenkingen die hij doet.

Jeff Bezos besloot onlangs 791 miljoen dollar te doneren aan milieudoelen: een bedrag dat nog nooit iemand in de geschiedenis voor het milieu heeft gegeven.

via Fast Company

Advertisement
snl.no

snl.no

Jeff Bezos, de man die al jarenlang de eerste plaats bezet op de ranglijst van levende miljardairs, heeft onlangs besloten om een ​​stratosferisch bedrag aan het milieu te schenken: in totaal 791 miljoen dollar, dat verdeeld in termijnen bij de verenigingen zal bereiken.

De door Bezos gekozen verenigingen behoren tot de grootste en meest actieve: ze omvatten organisaties zoals het Environmental Defense Fund, The Nature Conservancy of het World Resources Institute, en andere namen die substantiële projecten en campagnes uitvoeren met betrekking tot het milieu en behoud van natuur en dieren.

Advertisement
pxfuel

pxfuel

Het is duidelijk dat de kritiek niet lang op zich liet wachten: er zijn mensen die een obscure economische overeenkomst vermoeden tussen de rijkste man ter wereld en de grote groene verenigingen, en degenen die zich beperken tot het bekritiseren van Bezos’ keuze om organisaties te financieren die al substantiële publieke en private middelen ontvangen. Het volstaat bijvoorbeeld te zeggen dat de door de CEO van Amazon gekozen organisatie Nature Conservancy al activa heeft van 930 miljoen dollar.

Er zijn er die met helderheid reageren op de kritiek en rationele redenen aandragen die hebben geleid tot de keuze om grote organisaties aan te duiden en niet kleine realiteiten: als je direct zichtbare resultaten van je investeringen wilt hebben, kun je dat doen door te investeren in grote organisaties die ervaren en betrokken zijn bij grote wereldwijde projecten.

Een ander merkwaardig aspect van het initiatief van Bezos om 790 miljoen dollar te doneren voor ecologische doelen, is de keuze om contact te hebben gelegd met groene organisaties en niet met onderzoeksinstituten die zich bezighouden met het bestuderen van nieuwe groene technologieën voor de toekomst. Blijkbaar gelooft Bezos dat het beste wat je nu kunt doen, investeren is in oplossingen die al bestaan ​​en bewezen zijn, in plaats van op zoek te gaan naar nieuwe.

pxhere

pxhere

Hier zijn enkele projecten waarin de aanzienlijke fondsen van Bezos zullen worden gebruikt: er zal een satelliet worden voltooid die zal helpen methaanvervuiling op te sporen, een van de krachtigste broeikasgassen, de Emerald Edge, het grootste kustregenwoud ter wereld, zal worden beschermd, er zal een satellietinstrument worden voltooid dat het landgebruik voor stedelijke projecten zal monitoren, de mangrovebossen zullen opnieuw worden bevolkt, die grote hoeveelheden kooldioxide verwijderen en de transitie naar milieuvriendelijke schepen en vrachtwagens zal worden versneld.

De donatie van Jeff Bezos aan het milieu is al Geschiedenis, maar experts zeggen dat 791 miljoen dollar niet genoeg is: om ervoor te zorgen dat de komende jaren niet zo dramatisch zijn zoals verwacht wordt, hebben we geen - tenminste niet alleen - filantropen nodig, maar mensen moeten het voorbeeld van Bezos en alle andere filantropen volgen en iets voor het milieu gaan doen, elk op hun eigen manier. Alleen op deze manier kan de mensheid een verschil maken.

Advertisement