Deze man heeft zojuist 1 miljard dollar aan de natuur geschonken: hij zal parken, reservaten en beschermde zeegebieden creëren - Curioctopus.nl
x
Deze man heeft zojuist 1 miljard dollar…
Volgens experts is kernenergie de enige oplossing om de planeet te redden 10 aspecten die het leven van intelligente mensen vaak kenmerken

Deze man heeft zojuist 1 miljard dollar aan de natuur geschonken: hij zal parken, reservaten en beschermde zeegebieden creëren

23 Januari 2019 • Door Janine
3.896
Advertisement

Als we het nieuws over milieurampen en klimaatverandering horen, hebben we vaak het gevoel dat de kwestie degenen die de macht hebben om dingen te veranderen uiteindelijk niet veel interesseert. Het lijkt alsof de verantwoordelijkheid van de planeet uitsluitend op de schouders van gewone burgers terechtkomt, die, met hun dagelijkse inzet, voor een klein gedeelte kunnen ingrijpen - hoewel niet verwaarloosbaar.

Gelukkig zijn er enkele mooie uitzonderingen: het is het geval van Hansjorg Wyss, een zakenman van Zwitserse afkomst die zojuist een miljard dollar aan de natuur heeft geschonken.

Hansjorg Wyss, 83 jaar, wil 30% van het aardoppervlak voor 2030 redden: hij wil erin slagen om de natuurlijke staat van dit gebied te beschermen en het om te vormen tot parken, reservaten en beschermde mariene gebieden.

Oprichter en voorzitter van de groep medische technologieën van Synthes, werd hij rijk met de verkoop van het bedrijf aan het Amerikaanse merk Johnson & Johnson. Gedurende zijn leven onderscheidde hij zich vooral omdat hij filantroop was: hij had eerder 500 miljoen dollar gedoneerd om te worden gebruikt voor projecten ter bescherming van het milieu in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

De miljard dollar van de laatste donatie wordt over tien jaar betaald: dit is om het geld over de gehele periode beter te beheren waarin wordt beloofd 30% van de planeet te redden.

Het gebaar van Hansjorg Wyss is niet uniek; veel andere filantropen wijzen geld toe aan de meest edele doelen, maar de planeet heeft een gemeenschappelijke actie nodig, die regeringen, filantropen en gewone burgers interesseert. Alleen op deze manier zal het inderdaad mogelijk zijn om een gezonde en welvarende toekomst voor alle inwoners van de aarde te verzekeren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt