Michael Jordan opent een tweede gezondheidskliniek om mensen te helpen die geen verzekering hebben

Janine image
door Janine

25 Oktober 2020

Michael Jordan opent een tweede gezondheidskliniek om mensen te helpen die geen verzekering hebben
Advertisement

In de Verenigde Staten is de verplichte ziektekostenverzekering voor behandeling een vaak besproken probleem, en dat maakt de behandeling helaas nooit echt "openbaar" en voor iedereen toegankelijk. Zeker in tijden als deze, waar door de Covid-19 pandemie de hulpsystemen dreigen in te storten, is een collectieve inzet zeer noodzakelijk zodat noch de burger noch de ziekenhuizen de steun missen die ze verdienen.

Om deze reden is het mooi en motiverend om te zien dat sommige bekende gezichten, gezien hun beroemdheid en hun economische mogelijkheden, besluiten om zich persoonlijk in te zetten voor de gemeenschap waarin ze leven, waardoor het voor veel mensen die lijden gemakkelijker wordt. Net zoals de legendarische basketbalkampioen Michael Jordan deed.

via Novant Health

Advertisement
Novant Health/Youtube

Novant Health/Youtube

Problemen betreft de volksgezondheid hebben in veel delen van de wereld maar al te vaak invloed op het recht op gezondheid en de juiste zorg die mensen altijd zouden moeten hebben. Helaas blijven in de Verenigde Staten degenen die zich geen verzekering kunnen veroorloven vaak buitengesloten van noodzakelijke en vitale behandelingen. Met de lopende pandemie, spreekt het voor zich dat zoiets catastrofale gevolgen kan hebben.

Advertisement
Novant Health/Youtube

Novant Health/Youtube

De beroemde basketbalspeler van de Chicago Bulls besefte dit alles en bedacht om een ​​tweede openbare gezondheidskliniek te openen in Charlotte, zijn geboorteplaats, in North Carolina. Het besluit, dat een jaar na de opening van het eerste gebouw door Jordan arriveerde, werd aangekondigd en was bedoeld om gratis hulp te bieden aan iedereen die het op zo'n moeilijk moment nodig heeft.

simplistic.designs/Flickr

simplistic.designs/Flickr

"Onze kliniek zal essentiële diensten leveren om de gezondheid en het leven van de burgers te verbeteren", aldus de kampioen, die het succes prees dat al is bereikt door de Novant Health Michael Jordan Family Medical Clinic. Dit nobele gebaar werd mogelijk gemaakt dankzij een subsidie ​​van 7 miljoen dollar van de sportman, ervan overtuigd dat zijn klinieken een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het opvullen van de enorme gaten in de Amerikaanse gezondheid. Het enige dat overblijft is hopen dat dit ook echt het geval is!

Advertisement