Een gepensioneerde kinderarts van 92 jaar blijft behoeftige kinderen gratis behandelen

Janine image
door Janine

08 December 2019

Een gepensioneerde kinderarts van 92 jaar blijft behoeftige kinderen gratis behandelen
Advertisement

Niet alle beroepen zijn hetzelfde. Sommigen hebben, naast de vaardigheden, een echte roeping nodig: dit is het geval van het medische beroep en in het bijzonder van Dr. Ivan Fontoura, een gepensioneerde kinderarts van 92 jaar, die ondanks zijn leeftijd niet is gestopt met het helpen van zijn kleine patiënten en blijft gratis voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen in Brazilië zorgen. Een buitengewoon voorbeeld van liefde en toewijding aan anderen.

via es.theepochtimes.com

Advertisement

Ivan Fontoura studeerde in 1951 af in de geneeskunde. Al op jonge leeftijd wist hij dat hij dokter wilde worden, zodat hij mensen kon helpen en behandelen. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in de kindergeneeskunde en werd hij directeur van het kinderziekenhuis Little Prince Hospital in Curitiba, in Brazilië. Hij ging in 2005 met pensioen, maar de wens om goed te blijven doen stopte nooit.

Advertisement
Viver Na Boa/Facebook

Viver Na Boa/Facebook

Ondanks dat hij de 90 is gepasseerd, blijft hij de kinderen van arme gezinnen bezoeken, twee dagen per week, op maandag en donderdag: "Ik blijf de kinderen helpen. Dan drink ik een kopje koffie tussen de ene patiënt en de andere en soms vergeet ik zelfs te lunchen”, zei de arts. De families van de kinderen zijn erg blij om te kunnen profiteren van een gratis service en vooral omdat het door een geweldige arts zoals Dr. Fontoura wordt uitgevoerd.

Fontoura se sente bem enquanto trabalha. Foto: Kelly Frizzo/BandNews Curitiba

Pubblicato da AGORA c/ Beto Oliveira su Domenica 28 luglio 2019

Onvermoeibare partner in de dagelijkse missie van de arts is zijn vrouw, Eva Fontoura, verpleegkundige van beroep, die hem helpt bij de bezoeken op maandag en donderdag. Het is een vermoeiende en verantwoordelijke taak, maar de arts is vastbesloten door te gaan ondanks de moeilijkheden door de jaren heen: "We werken en hebben daar plezier in, en maken de dag beter", zegt de arts.

In 2007 ontving dr. Ivan Fontoura een diploma van ethische en professionele verdienste, maar elke dag krijgt hij goedkeuring van zijn kleine patiënten en hun families: "Ik heb al genoeg geld verdiend, nu wil ik alleen voldoening. Voor mij betekent arts zijn precies dit", concludeerde de onvermoeibare arts.

Advertisement