Deze jonge Braziliaan transformeert oude banden in manden voor honden en katten: hij helpt het milieu op een creatieve manier - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jonge Braziliaan transformeert…
Radiatoren en kachels? Ze zullen niet langer nodig zijn met de truien van de toekomst Dit zijn de foto's van de oudste generatie mensen die ooit zijn gefotografeerd

Deze jonge Braziliaan transformeert oude banden in manden voor honden en katten: hij helpt het milieu op een creatieve manier

Door Janine
37.503
Advertisement

Jaarlijks worden miljarden autobanden geproduceerd die op geen enkele manier mogelijkheden voor hergebruik vinden: ze blijven op de planeet en vervuilen grond en water.

Amarildo Silva is een jonge 22-jarige Braziliaan die honderden ongebruikte banden heeft veranderd in manden voor honden en katten - en niet alleen. Zijn activiteit zal het aloude milieuprobleem niet oplossen, maar de boodschap die hij stuurt is duidelijk en pakkend: om de planeet te redden moeten we proberen minder afval te produceren!

Amarildo Silva woont in Paraìba, Brazilië: in één jaar tijd heeft hij honderden banden verzameld, die hij besloot een tweede kans te geven.

Na het publiceren van zijn creaties op Instagram ontving hij meer dan 500 bestellingen, zelfs buiten Brazilië.

Het idee dat het meest werd gewaardeerd, is dat hij banden tot prachtige manden voor honden of katten maakt.

"Voorlopig wijd ik me niet meer aan de verkoop, omdat ik geen geschikte structuur heb om de internationale zendingen te regelen, veel mensen hebben mij gecontacteerd vanuit heel Brazilië, de Verenigde Staten, Azië en Europa", zei Amarildo.

Advertisement

Amarildo werkt als kassier, maar in zijn vrije tijd wijdt hij zich volledig aan zijn passie voor doe-het-zelven en recycling.

Niet alleen manden: Amarildo is erin geslaagd om manieren te vinden om autobanden te veranderen in andere objecten, zoals deze recyclingbakken...

... of deze fleurige plantenbakken.

Advertisement

Met deze activiteit ontkent Amarildo niet dat hij probeert wat extra geld te verdienen, maar liefde en respect voor het milieu houden hem in al het werk wat hij doet gezelschap.

Advertisement

Wat ontstond als een eenvoudig tijdverdrijf, is een motiverende boodschap geworden die de hele wereld over is gegaan: minder afval produceren om het milieu te sparen!

Wat vind je van zijn werk? Denk je dat het de moeite waard is je aan recycling en doe-het-zelven te wijden voor een milieuprobleem?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt