Deze 10-jarige jongen maakt de Seine schoon: hij heeft al 7 ton afval met magneten verwijderd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze 10-jarige jongen maakt de Seine…
17 mensen die hun meest gênante en grappige kinderfoto's deelden 14 schattige honden die lijken te zijn vergeten hoe ze moeten zitten

Deze 10-jarige jongen maakt de Seine schoon: hij heeft al 7 ton afval met magneten verwijderd

Door Janine
1.803
Advertisement

Respect voor het milieu is een thema dat toekomstige generaties zeer na aan het hart zou moeten liggen: de planeet die ze zullen erven zal zeker zwakker zijn dan dat wij hem gekend hebben, maar sommigen werken al hard om de voortgang van een niet zo rooskleurige toekomst.

Raphaël is een 10-jarige Franse jongen die zijn vrije tijd besteedt aan het opruimen van de rivierbedding van zijn stad, de Seine. Hij heeft al 7 ton afval opgeruimd.

Raphaël is gepassioneerd door een heel bijzondere manier van vissen, waarbij hij magneten gebruikt en die niet gericht is op het vangen van vis of andere dieren uit de rivier. Zijn doel is om het afval dat op de bodem van de Seine stagneert aan wal te brengen. Nadat hij voor het eerst met eigen ogen had gezien wat zich onder het wateroppervlak verschool, kon hij niet langer werkeloos toekijken.

Vanaf de bodem van de Seine heeft hij al een tweepersoons lattenbodem, een ladder van 6 meter lang en een oneindige hoeveelheid fietsen opgevist: het houdt hiermee zeker niet op, en soms brengt hij afval naar boven dat zeer schadelijk is voor de flora en fauna van de rivier, zoals autoaccu’s. 

Advertisement

Het lijkt erop dat mensen de Seine jarenlang als een stortplaats hebben beschouwd en allerlei soorten afval in de wateren hebben gedumpt. Raphaël gebruikt krachtige magneten die metalen materialen aantrekken. Vaak is het volume van het afval zodanig dat hij de hulp van zijn vader nodig heeft.

Zijn vader wil graag duidelijk maken dat hij niet degene was die zijn zoon enthousiast heeft gemaakt voor dit soort vissen: Raphaël is een zeer gevoelig kind dat aandacht heeft voor milieukwesties.

De jongen neemt, nadat hij het afval heeft opgehaald, contact op met de gemeentelijke organisatie die belast is met het opruimen van grofvuil. Zijn doel is om de rivier in zijn stad schoner te maken, zodat de dieren die er leven, het milieu in het algemeen maar ook en vooral de burgers die veel tijd doorbrengen aan de oevers van de Seine hiervan kunnen profiteren.

Advertisement

Heeft Greta Thunberg indruk gemaakt met haar campagnes waarbij vooral jonge mensen betrokken zijn? Het belangrijkste is dat jonge mensen hun planeet meer ter harte gaan nemen en anderen aanmoedigen om dat ook te doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt