De 8-jarige zoon weigert zijn huiswerk te maken en zijn moeder besluit hem naar de politie te brengen

Janine

09 September 2021

De 8-jarige zoon weigert zijn huiswerk te maken en zijn moeder besluit hem naar de politie te brengen
Advertisement

Kinderen zijn nooit bijzonder enthousiast over het maken van hun huiswerk: er zijn kinderen die het doen, zonder dat je er iets van hoeft te zeggen, omdat ze weten dat het hun plicht is, en er zijn kinderen die voortdurend door hun ouders moeten worden aangespoord omdat ze altijd liever iets anders willen doen. Dus wat kunnen ouders doen als hun kinderen geen zin hebben om hun huiswerk te maken? Sommige ouders verheffen hun stem met de bedoeling gehoord te worden, anderen proberen hun kinderen te helpen en hen duidelijk te maken wat het betekent om hun plicht te doen. Deze moeder deed echter iets heel ongewoons: ze ging naar het politiebureau om hulp.

via La Nacion

Advertisement

Policia del Chaco/Facebook

In Argentinië, in de gemeente Santa Sylvina, ging Rebecca naar het politiebureau omdat haar 8-jarige zoon Braian op geen enkele manier zijn huiswerk wilde maken dat zijn leraren hem hadden opgegeven. Rebecca was wanhopig, ze wist niet meer hoe ze haar zoon moest overtuigen om zijn huiswerk te maken, en besloot een pad te proberen dat zeker ongebruikelijk was, maar het bleek bijna geniaal te zijn. Ze ging naar het dichtstbijzijnde politiebureau en Rebecca vroeg een paar politieagenten om hulp, in de hoop dat ze de jongen konden laten begrijpen hoe belangrijk het is om zijn huiswerk te maken. De politie luisterde naar het verhaal van Braian en bestudeerde de missie: de "huiswerk"-operatie voltooien.

Policia del Chaco/Facebook

We weten niet echt wat de politieagenten tegen de kleine Braian zeiden, we weten niet hoe ze hem hebben kunnen overtuigen. Zou het het uniform kunnen zijn? Of heeft het politiebureau de kleine bang gemaakt? Wat het ook was, de operatie was zeker geslaagd: Braian deed al zijn huiswerk. De politieagenten adviseerden het kind toen braaf te zijn en naar zijn ouders te luisteren zonder boos te worden. Maar dat is nog niet alles: de politieagenten hebben, gesteund door de sergeant en de kapitein, een inzamelingsactie gehouden om Rebecca in staat te stellen schoolspullen en kleding voor Braian en zijn broers te kopen. De vrouw, die zich alleen voor zijn huiswerk tot de agenten wendde, had zo'n vrijgevigheid nooit verwacht. De politie betoogde echter dat het juist deze kleine gebaren zijn die het verschil maken en de band met de lokale gemeenschap versterken.

Advertisement