De vader van een 4-jarig transkind: "Ik weet het al sinds hij 2 was"

Janine image
door Janine

24 Mei 2021

De vader van een 4-jarig transkind: "Ik weet het al sinds hij 2 was"
Advertisement

Is er een leeftijd waarin we begrijpen dat we niet behoren tot het geslacht dat ons "biologisch is toegewezen"? Is er de juiste leeftijd om te kiezen om de persoon te worden die je voelt dat je bent? Dit verhaal laat ons zien dat er geen juiste leeftijd is en dat, wanneer er een sterke behoefte is, niets te voorbarig is. Matthew Stubbings is de vader van het jongste transgenderkind van Groot-Brittannië en wil zijn verhaal vertellen in de hoop andere ouders te helpen.

via Mirror

Advertisement

Daily Mail

Matthew had een dochter en toen het meisje twee jaar oud was, wist haar vader dat ze op een dag een transkind zou worden en ervoor zou kiezen zich te identificeren met het mannelijke geslacht. Het meisje heeft zichzelf nooit geïdentificeerd als een meisje: toen ze nog maar twee jaar oud was, zei ze dat ze een jongen was en geen meisje en drukte ze de wens uit om te leven "zoals jongens doen": ze heeft altijd een hekel gehad aan vlechten, jurken en schattige schoenen. De ouders hebben ervoor gekozen om de beslissing van hun kind, Stormy, in alle opzichten te steunen.

Advertisement
Not the actual photo - Daiga Ellaby Unsplash

Not the actual photo - Daiga Ellaby Unsplash

Maar niet alle volwassenen lijken de positie van de vader te begrijpen en te delen, die bekritiseerd wordt omdat hij zijn kind al op 4-jarige leeftijd een transgender kind heeft laten zijn. Ze begrijpen niet hoe het meisje - omdat ze hem nog steeds identificeren met het vrouwelijke geslacht - zich een jongen voelt en blij is dat hij een "leven als jongen” leidt. Matthew wist dat het niet gemakkelijk zou worden en dat mensen waarschijnlijk de positie van zijn zoon of die van hem niet zouden begrijpen, door ervoor te kiezen hem te steunen, en hij zegt dat het een constante strijd is om mensen ervan te overtuigen Stormy als een jongen te beschouwen.

Jed Owen/Unsplash

Jed Owen/Unsplash

Daarom koos hij ervoor om zijn verhaal te delen: mensen aansporen om "anderen te accepteren zoals ze zijn". Maakt het uit of het kind biologisch gezien als meisje geboren is en ervoor koos om zijn ware identiteit te volgen, of is het belangrijker dat het kind gelukkig is en van zijn leven houdt?

Praaven kumar Mathivanan/Unsplash

Praaven kumar Mathivanan/Unsplash

Het geslacht komt niet altijd overeen met de genderidentiteit en in deze gevallen zijn er geen precieze lijnen om te volgen. Matthew is trots op zijn zoon omdat hij weet wat hij wil en omdat hij de samenleving en haar vooroordelen geen grenzen laat stellen: hij is een inspiratie voor veel mensen en, hoewel hij nog klein is, kan hij veel leren aan de mensen om hem heen.

Advertisement