Hij koopt een huis voor een anti-homokerk en schildert die in de kleuren van de regenboog - Curioctopus.nl
x
Hij koopt een huis voor een anti-homokerk…
Ze wordt een man na de bevalling: “tegen anderen verdedigt mijn zoon me en thuis noemt hij me mamma” Ze gaat naar de trimmer om de honden op te halen, maar als ze hen ziet, denkt ze dat het de verkeerde zijn

Hij koopt een huis voor een anti-homokerk en schildert die in de kleuren van de regenboog

26 Mei 2021 • Door Janine
4.262
Advertisement

Bepaalde gebaren zeggen meer dan duizend woorden. De Amerikaan die in Topeka, in Kansas, een huis kocht vlak voor een baptistenkerk die bekend stond om zijn homofobe standpunten en besloot het heel bijzonder en herkenbaar te maken, is zich hiervan terdege bewust.

Hoe? Simpel: door het te schilderen in alle kleuren van de regenboog, het universele symbool van tolerantie en gelijkheid. Volgens wat de man zei, was het op die manier schilderen van het huis helemaal geen “oorlogsdaad”, maar een teken van vreedzaam verzet. De kerk kon het echter niet waarderen: laten we eens kijken wat er gebeurde.

Aaron Jackson kocht het huis in 2012. Het huis ligt aan de overkant van de Westboro Baptist Church. Dit kerkgenootschap is in de loop der jaren de drager geworden van beledigingen en berichten van intolerantie jegens de LGBTQ-gemeenschap, verspreid op een bijna "extremistische" manier met nogal harde tonen.

Dat is de reden waarom toen Jackson dat huis kocht, er een regenboog op schilderde en er het “Equality House’” van maakte, het verhaal de aandacht van de media begon te trekken. Gesteund door de organisatie Planting Peace kocht Aaron het pand en trok hij er in. Dat felgekleurde huis is in korte tijd een echt symbool geworden van oppositie, strijd en verzet tegen vooroordelen die helaas nog steeds niet de kop ingedrukt zijn.

Advertisement

Als reactie hierop hebben sommige vertegenwoordigers van de Westboro Baptist Church, op de vraag wat er aan de hand was, het Equality House bestempeld als een "monument om zonde te verheerlijken" en met andere benamingen die allesbehalve vriendelijk zijn. "De enige gelijkheid waarover ze zich zorgen moeten maken - voegden ze eraan toe - is die van mensen die het verdienen om naar de hel te gaan".

Het Huis van de Gelijkheid verzette zich echter en ondanks alle kritiek is het vandaag de dag nog steeds een praktisch en vreedzaam bewijs van tolerantie. Een echte symbolische plek voor veel mensen die elke dag opnieuw gediscrimineerd, beledigd of gemarginaliseerd worden vanwege hun persoonlijke levenskeuzes. "Het is een visuele verwijzing aan onze toewijding", herhaalde de organisatie Planting Peace, en het is geen toeval dat het regenbooghuis in de loop der jaren voor veel mensen een soort "bedevaart" -bestemming is geworden.

Moeilijke momenten ontbraken echter niet. Haatbrieven, bedreigingen, vandalisme, anti-homo graffiti en zelfs kogelgaten kwamen triest genoeg regelmatig voor. Dit alles belette echter niet dat het huis overeind bleef, trots om principes te verdedigen die universeel zouden moeten zijn.

Advertisement

Kende je het verhaal van dit regenbooghuis?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt