Een vader confronteert de jongen die zijn 8-jarige zoon pestte: een ontroerende les

Janine image
door Janine

10 April 2021

Een vader confronteert de jongen die zijn 8-jarige zoon pestte: een ontroerende les
Advertisement

Veel kinderen worden op school gepest, maar de meesten van hen hebben niet de moed om hun ouders of leraren in vertrouwen te nemen. Ze doen dit niet uit angst voor verdere bedreigingen en intimidatie, en geven er de voorkeur aan het gedrag te verdragen in plaats van het te melden. Een 8-jarige jongen vond echter de moed om zijn vader de waarheid te vertellen. De school was er niet in geslaagd de kleine Jordan te helpen, dus zijn vader, Aubrey Fontenot, begreep meteen wat hij moest doen.

via goodmorningamerica.com

Advertisement
illuminaubrey instagram

illuminaubrey instagram

Hij besloot de confrontatie aan te gaan met de jongen, genaamd Tamarion, die zijn zoon pestte. Hij legde echter alle instinctieve reacties opzij en voerde een openhartig gesprek met hem, met als enig doel tijd met hem door te brengen om hem beter te leren kennen. Tamarion onthulde dat hij ook het slachtoffer is van pesterijen: veel jongens lachten hem uit omdat hij geen huis heeft en altijd dezelfde vuile kleren draagt.

Advertisement
illuminaubrey twitter

illuminaubrey twitter

Zonder de bedoeling om het gedrag te rechtvaardigen - want het slachtoffer mag niet de beul worden - besefte Aubrey dat de jongen hulp nodig had. Hij kocht aanvankelijk wat nieuwe kleren voor hem en nam hem daarna mee naar huis om met zijn zoon over pesten te praten. Kort daarna legt Aubrey de twee jongens vast die samen videogames spelen. Deze vader begon toen een inzamelingsactie voor Tamarion en zijn gezin: in slechts 4 dagen wist hij $24.210 op te halen.

illuminaubrey twitter

illuminaubrey twitter

Aubrey ging verder met het verhaal: Tamarion, eerst geïrriteerd en trots, liet zijn masker zakken en glimlachte veel. Mensen werden geraakt door het verhaal van de vastberadenheid van de vader en ging viraal en bereikte 5 miljoen views. Gedreven door woede had de vader boos kunnen zijn op de jongen die zijn zoon pestte, maar in plaats daarvan leerde hij de twee jongeren het belang van dialoog en luisteren. Achter verkeerd gedrag zit vaak een verhaal: oordelen en boos worden is contraproductief, je moet voorbij de oppervlakte graven en begrijpen wat er achter verkeerde acties schuilgaat. Niet alle veldslagen worden gewonnen door te vechten: soms is het voldoende om te gaan zitten en te praten, en misschien zelfs samen videogames te spelen. Wat vind je van de reactie van de vader?

Advertisement