Met 6 maanden kon hij al lezen, op 12-jarige leeftijd ging hij naar de universiteit: hij wil ruimtevaartingenieur worden - Curioctopus.nl
x
Met 6 maanden kon hij al lezen, op 12-jarige…
16 hilarische foto's van katten die hebben besloten om te ontspannen op alternatieve plaatsen Een stel adopteert een kind dat in de steek was gelaten in de metro: 20 jaar later is hij nog steeds hun

Met 6 maanden kon hij al lezen, op 12-jarige leeftijd ging hij naar de universiteit: hij wil ruimtevaartingenieur worden

13 April 2021 • Door Janine
10.158
Advertisement

Zijn er mensen met buitengewone capaciteiten? Zeker wel, ook al zijn het zeldzame gevallen. Hoe hoog is de waarschijnlijkheid dat deze buitengewone intelligentie vanaf de allereerste levensmaanden aan het licht zal komen? Ongetwijfeld niet hoog. Elk kind is intelligent en laat de ouders zien aandachtig en oplettend te zijn met kleine gebaren: met een glimlach, als ze hun eerste stapjes zetten, als ze begrijpen wat er om hen heen gebeurt. Wat zou de reactie kunnen zijn van twee ouders die beseffen dat hun kind al na zes maanden kan lezen?

via: npr.org

Het lijkt absurd en onmogelijk, nietwaar? Toch is dat wat er met de ouders van Caleb Anderson is gebeurd: hij leerde lezen toen hij slechts 6 maanden was. Natuurlijk kon hij niet omgaan met complexe zinnen en moeilijke woorden, maar hij las perfect korte en eenvoudige zinnen. Toen al intueerden de ouders het talent van hun kind, dat nu op 12-jarige leeftijd al een klein genie is: hij volgt het tweede jaar van de universiteit van Chattahoochee Technical. Hij studeert wiskunde, Amerikaanse geschiedenis, macro-economie en zijn droom is om lucht- en ruimtevaartingenieur te worden.

De moeder van Caleb, Claire, zei dat ze onmiddellijk begreep hoe haar zoon voorop liep in vergelijking met andere kinderen: na 1 maand begon hij de taal na te doen, na 6 maanden kon hij eenvoudige zinnen lezen en na 9 maanden begon hij gebarentaal te leren. Op 2-jarige leeftijd had hij geleerd om breuken te maken, op 3-jarige leeftijd kwalificeerde hij zich voor de MENSA: een samenwerkingsverband van mensen met een buitengewoon IQ. Tegen het einde van het eerste leerjaar beheerste Caleb ook Spaans, Frans en Mandarijn Chinees. Gezien zijn ongelooflijke leervermogen, besloten Claire en haar man Caleb een paar jaar school “over te slaan” door hem op 9-jarige leeftijd meteen naar het tweede jaar van de middelbare school te brengen.

Advertisement

Caleb was namelijk constant op zoek naar uitdagingen, naar iets dat zijn nieuwsgierigheid zou prikkelen. Nu gaat Caleb - ondanks zijn zeer jonge leeftijd - naar de universiteit en krijgt hij lessen die hem fascineren: het fascineert hem te weten dat er buiten de onze nog een andere wereld is, een wereld die bestaat uit helden die de ruimte in vliegen. Volgens de jongen hebben lucht- en ruimtevaartingenieurs het leven in handen.

De ouders, ondanks dat ze weten dat ze hem niet kunnen helpen met zijn huiswerk en zijn studie, hebben hem veel dingen te leren. Ze willen dat hij weet wat mededogen, vriendelijkheid, het nastreven van goedheid en bescheidenheid zijn. Claire en haar man weten dat hun zoon geweldige dingen in het leven zal doen en kunnen niet wachten om te zien waar hij over een paar jaar zal zijn. We zijn net zo nieuwsgierig als hen, en jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt