Greta Thunberg steekt de Atlantische Oceaan over met een zeilboot met nul emissie - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Greta Thunberg steekt de Atlantische…
In 2017 viel een radioactieve wolk de Europese hemel binnen, maar niemand heeft erover gesproken Van 1960 tot heden is het textielafval met 811% toegenomen: zo vernietigt goedkope mode de planeet

Greta Thunberg steekt de Atlantische Oceaan over met een zeilboot met nul emissie

Door Janine
844
Advertisement

De 16-jarige Zweedse activiste Greta Thunberg doet nog steeds over zich praten. Na het mobiliseren van de helft van de planeet in februari 2019 met straatdemonstraties die “Fridays for Future“ schreeuwden met enorme deelname van studenten van over de hele wereld, heeft de voorvechtster die zich tegen de sterke machten keert besloten om de Atlantische Oceaan over te steken… met een zeilboot! Hier zijn de redenen voor haar keuze.

foto: Wikimedia

De jonge Zweedse is dus op weg met een zeilboot in het midden van de Atlantische Oceaan om deel te nemen aan de VN-top van de Verenigde Naties die in september 2019 in New York wordt gehouden; dan zal de "eco-friendly" reis van Greta Thunberg zich in december naar Santiago de Chile verplaatsen om deel te nemen aan het VN-Verdrag inzake klimaatverandering. De keuze voor reizen per zeilboot is echter niet toevallig.

Het Zweedse meisje heeft afstand gedaan van de uitstoot van broeikasgassen door vliegreizen door te kiezen voor het aanbod van de zeilers Pierre Casiraghi en Boris Herrmann om te reizen aan boord van de Malizia II, een zeilboot aangedreven door zonnepanelen en onderwaterturbines die elektriciteit aan boord opwekken. Een echte boot met nul emissies.

De oversteek, en dat weet Greta, zal niet eenvoudig zijn. Aan boord van de Malizia II zijn er geen douche, airconditioning en verse maaltijden. De Zweedse activiste zal alleen gevriesdroogd en vacuüm verpakt voedsel eten. Kortom, een grote uitdaging en een onuitwisbare levenservaring voor Greta Thunberg, die van september tot eind 2019 zal zijn toegewijd om actief deel te nemen aan de wereldwijde conventies over klimaatverandering in New York en Santiago de Chile, tijdens een korte pauze van verplichtingen op school.

Hup Greta!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt