4 gezinnen besluiten hun kinderen "Covid" te noemen, ter nagedachtenis aan de pandemie die 2020 overhoop haalde

Janine image
door Janine

20 December 2020

4 gezinnen besluiten hun kinderen "Covid" te noemen, ter nagedachtenis aan de pandemie die 2020 overhoop haalde
Advertisement

Wanneer een kind in het gezin arriveert, stijgt de emotie tot grote hoogtes, en niet alleen die van toekomstige ouders. Broers en zussen, grootouders, ooms en tantes en vrienden delen vaak het moment, elk met hun eigen bijdrage. En er is geen gebrek aan nieuwsgierigheid: om te weten of het een jongen of een meisje zal zijn, welke kleur de ogen en het haar zal hebben, op wie het het meest lijkt en - last but not least - hoe het zal worden genoemd.

Wat betreft dit laatste punt, laten we duidelijk zijn: soms gaat de originaliteit van het vinden van een ongebruikelijke naam voor de baby zo ver dat het nogal misplaatst is. De namen waar de nietsvermoedende baby's mee opgezadeld zijn, die ze hun hele leven zullen moeten dragen, kunnen niveaus van absurditeit bereiken waarvan we niet weten of we moeten lachen of huilen. Dit wordt aangetoond door de 4 Peruaanse families waarover we je gaan vertellen. Wat hebben ze gedaan? Simpel: om de "prachtige" 2020 te gedenken, besloten ze hun kinderen de naam Covid te geven!

via ATV.pe

Advertisement
ATV.pe

ATV.pe

De pandemie van het Coronavirus was ongetwijfeld de gebeurtenis die 2020 markeerde en waaraan het begin van het tweede decennium van 2000 voor altijd zal worden herinnerd. Miljoenen zieken en sterfgevallen over de hele wereld door een ziekte die de mensheid letterlijk heeft geteisterd. Een situatie die volgens de ouders in kwestie zo epochaal was dat het een herinnering verdiende. En wat is er beter - of erger? - dan om een ​​kind "Covid" te noemen?

We maken geen grapje. Hoewel het moeilijk te geloven is, is het nationale register van identificatie en burgerlijke staat van Peru duidelijk: PJ Covid, A. Covid, Y. Covid en A. Covid zijn geboren en gelukkig gaat het goed met hen, gezien de situatie en de namen die ze dragen. Natuurlijk is de logica die mensen ertoe aanzet om op deze manier een tragische gebeurtenis te eren die pijn en lijden blijft veroorzaken onduidelijk, maar blijkbaar zullen deze Peruaanse pasgeborenen niet de enigen zijn die verwijzen naar het virus.

Covid Marie, Corona Kumari, Corona Kumar en Lockdown Yadaw zijn in feite de namen van andere kinderen die in 2020 respectievelijk op de Filippijnen en in India zijn geboren. Wat vind jij? Originele keuze of slechte smaak?

Advertisement