Deze hypercar verbreekt het snelheidsrecord van een productieauto: er zat geen professionele coureur achter het stuur - Curioctopus.nl
x
Deze hypercar verbreekt het snelheidsrecord…
15 werken van ontwerpers die hun fantasie de vrije loop lieten en hun gezond verstand volledig vernietigden Ze eten 31 kg sinaasappels in minder dan 30 minuten om te voorkomen dat ze op de luchthaven moeten betalen voor overgewicht

Deze hypercar verbreekt het snelheidsrecord van een productieauto: er zat geen professionele coureur achter het stuur

13 Februari 2021 • Door Janine
1.198
Advertisement

Degenen die bang zijn voor hoge snelheden in de auto worden gewaarschuwd: de auto waar we je over gaan vertellen, is niet geschikt voor je. De reden? Simpel: na verschillende pogingen en resultaten die eerst werden bevestigd en vervolgens ontkend, werd de SSC Tuatara in januari 2021 uitgeroepen tot de snelste productieauto ter wereld.

Een felbegeerd record, waarnaar veel autofabrikanten streven met hun supersportwagens die in series worden geproduceerd, dat wil zeggen in traditionele fabrieken, bedoeld voor de verkoop aan het publiek en voor het wegverkeer. De Tuatara was de snelste: zijn kenmerken zijn bovendien zo uniek dat het een volwaardige hypercar is. 

Kun je je een auto voorstellen met een motor die 1.750 pk ontwikkelt? Om een ​​idee te geven: de gebruikelijke en middelgrote auto's, degene die de meesten van ons besturen, hebben er ongeveer 70 tot 150. Hier hebben we het over een veel hoger aantal, uiteraard verantwoordelijk, samen met de technische en aerodynamische verfijningen, van de recordsnelheid die de Tuatara heeft bereikt: 455,3 kilometer per uur. 

Precies: hoewel de auto in oktober 2020 de hoofdrolspeler was van een eerste poging waarbij hij meer dan 500 km/u haalde, vervolgens ter discussie werd gesteld en weerlegd, slaagde hij er toch in om een ​​absoluut recordwaarde te noteren, door de snelheid van 447,23 km/u dat de Koenigsegg Agera RS in 2017 had gehaald, te verslaan. 

Advertisement

De test vond plaats in het Kennedy Space Center, in Florida, waar de Tuatara tweemaal in verschillende richtingen reed en pieksnelheden registreerde die aan het einde van de test het gemiddelde van 455,3 km/u opleverde, gevalideerd door Racelogic USA. 

Aan het stuur zat Larry Caplin, verre van een professionele chauffeur. De man is in feite een vermogende ondernemer, filantroop en tandarts met een passie voor motoren die, naast de $2 miljoen kostende Tuatara, nog andere supercars bezit die zeker niet binnen ieders bereik liggen. 

Het is echt indrukwekkend om te rijden in een auto bij dergelijke snelheden, vind je niet? Zou je ooit voor een ritje in zo'n auto stappen? 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt