Een lerares maakt een leerling belachelijk voor het betuigen van dank aan zijn adoptievaders

Janine image
door Janine

07 Februari 2021

Een lerares maakt een leerling belachelijk voor het betuigen van dank aan zijn adoptievaders
Advertisement

Soms komen de ergste voorbeelden juist van degenen die tolerante, rechtvaardige en neutrale gedragspatronen zouden moeten verspreiden. Docenten op school hebben hierin een grote verantwoordelijkheid. Het is zeker niet altijd gemakkelijk voor hen, en helaas worden soms bepaalde limieten overschreden die aanleiding kunnen geven tot problemen en gebeurtenissen zoals die we je gaan vertellen.

De Amerikaanse lerares in kwestie sprak ter gelegenheid van Thanksgiving een kind toe dat door een homoseksueel stel was geadopteerd met zinnen en uitspraken die veel ophef veroorzaakten. 

via louisvanamstel/Instagram

Advertisement
Louis Van Amstel/Facebook

Louis Van Amstel/Facebook

We zijn in Utah, om precies te zijn op de lagere school van Cedar Hills. Het is hier dat de 11-jarige Daniel studeert, geadopteerd na verschillende ervaringen met pleeggezinnen, door twee vaders, Louis en Joshua. Toen de plaatsvervangende lerares de leerlingen een paar dagen voor Thanksgiving vroeg waar ze dankbaar voor waren, dacht Daniel niet lang na en zei: "Ik ben dankbaar voor mijn beide vaders, mijn familie."

Een puur en oprecht antwoord, waar de lerares niet blij mee was. De vrouw reageerde naar verluidt door hem te vragen waarom hij blij zou zijn dat hij door zijn vaders was geadopteerd. "Word je dan ook homo? Het is zondig en onnatuurlijk als twee mannen samenleven", voegde ze eraan toe, in een "les" van ongeveer 10 minuten. 

Advertisement
Louis Van Amstel/Facebook

Louis Van Amstel/Facebook

De woordenwisseling werd door de andere leerlingen in de klas onmiddellijk aan de schoolautoriteiten gemeld, wat niet alleen bij hen opschudding, bitterheid en woede veroorzaakte, maar ook, zoals verwacht, bij Daniel en zijn adoptieouders. "Daniel was bang en dacht dat we hem niet meer zouden willen adopteren - zei Louis - wat natuurlijk onmogelijk is. Dit verhaal heeft hem veel pijn gedaan". 

Louis Van Amstel/Facebook

Louis Van Amstel/Facebook

De plaatsvervangende lerares van haar kant werd voor haar uitlatingen gestraft door middel van een schorsing van de school, en de hoofden van het instituut hebben laten weten dat ze niet langer zullen samenwerken met de persoon in kwestie. Wat onaanvaardbaar werd geacht, ongeacht haar mening, was het feit dat ze de leerling tegenover de hele klas belachelijk maakte, waardoor ze een situatie van schaamte en discriminatie creëerde die geen enkel kind ooit zou mogen ervaren. Zoals vaak gebeurt in deze gevallen, heeft het verhaal tot verhitte discussies geleid. Wat vind jij? Was het juist om de lerares van school te sturen?

Advertisement