Voor een experiment koopt hij een auto van 45.000 euro: hij vervangt de wielen met die van een koets

Janine image
door Janine

09 Februari 2021

Voor een experiment koopt hij een auto van 45.000 euro: hij vervangt de wielen met die van een koets
Advertisement

Autoliefhebber WhistlinDiesel deelde zijn experiment op verschillende sociale kanalen met zijn fans: hij kocht een prachtige knalrode Dodge Challenger SRT Hellcat en verving de wielen van de auto van 45.000 euro door aluminium wielen die lijken op die van de rijtuigen uit het verleden. De afbeeldingen die op Instagram zijn gedeeld en de video die op YouTube is gepost, hebben veel likes gekregen. 

via WhistlinDiesel/Youtube

Advertisement

whistlindiesel/Instagram

De jongen, die gepassioneerd is door auto's, nam de aluminium wielen met slechts één bedoeling: ze op de Hellcat plaatsen en afstandhouders toevoegen om te voorkomen dat ze de bumper raken. WhistinDiesel zegt dat de auto vrij normaal lijkt om in te rijden, behalve wanneer je over een hobbel heen moet, en zei dat hij de auto naar een snelheid bracht die moeilijk voor te stellen was. 

Advertisement

whistlindiesel/Instagram

In feite heeft de Hellcat 700 pk die, getrokken door zulke dunne wielen, de auto uit balans doen lijken, vooral in bochten. De auto, bijgenaamd "HellBuggy", werd meteen trending: de video laat zien dat mensen op straat stoppen om de auto met de bizarre wielen te observeren, foto's te maken en de jongen te vragen hoe snel hij kan rijden. De youtuber grapte en beweerde dat zijn koets 699 meer pk's onder de motorkap heeft dan alle anderen. Omdat stijl een serieuze zaak is, besloot de jongen bovendien om Amish-kleding te dragen voor de gelegenheid.

whistlindiesel/Instagram

Het experiment was ook succesvol op internet: WhistlinDiesel heeft meer dan 5 miljoen views op zijn video en honderdduizenden likes op Instagram verzameld. De auto bleef niet onopgemerkt, maar bleef ook niet ongedeerd door het experiment en liep een paar krasjes op: niets vergeleken met de tevredenheid van de jongen die op hoge snelheid in een sportwagen met ouderwetse wielen reed. 

Advertisement