20 jaar lang heeft deze olifant geen soortgenoot gezien: "ze zal denken dat ze alleen op aarde is achtergebleven" - Curioctopus.nl
x
20 jaar lang heeft deze olifant geen…
Een stel dat aan smart working doet verhuist voor een jaar naar een resort op de Malediven: het leven dat we allemaal willen hebben 5 slechte gewoonten die de oorzaak zijn van enkele terugkerende kwalen

20 jaar lang heeft deze olifant geen soortgenoot gezien: "ze zal denken dat ze alleen op aarde is achtergebleven"

01 Maart 2021 • Door Janine
1.972
Advertisement

Sinds haar geboorte is het leven van olifant Anne helemaal niet gemakkelijk geweest. Het is in feite een nogal triest verhaal, bestaande uit circusacts, mishandeling en verwaarlozing, in een bestaan ​​dat totaal anders is dan dat van een dier van haar kaliber.

Het is geen toeval dat ze "de eenzaamste olifant van Groot-Brittannië" wordt genoemd. Anne heeft ongeveer 20 jaar geen contact gehad met andere exemplaren van haar soort, en leidt een nogal eentonig dagelijks leven en bovendien zonder enig gezelschap. Dit alles nadat ze in 2011 werd verwijderd uit het geweld waar ze regelmatig het slachtoffer van was in een circus. Een petitie vraagt ​​nu om haar zo snel mogelijk in een meer stimulerende omgeving te plaatsen.


“Ze denkt waarschijnlijk dat ze de laatste olifant op aarde is", zei Adrian Lanfear, de man die de petitie lanceerde. Vrouwelijke olifanten zijn in feite gewend om in grote familiegroepen te leven, iets dat Anne nooit heeft gekend tijdens haar volwassen leven, eerst veroordeeld tot het circus en vervolgens tot eenzaamheid.

De olifant is sinds 2011 in Longleat Safari Park, in Wiltshire, en in al die tijd - in combinatie met de jaren dat ze in het circus was - heeft ze nog nooit een andere olifant om haar heen gezien. De ruimte waar ze woont, hoewel comfortabel, was bedoeld als slechts een tijdelijke accommodatie, maar blijkbaar is het uiteindelijk een soort gevangenis geworden.

Advertisement

De verzoeken van de activisten die haar situatie kenbaar maakten en de petitie animeerden, zijn bedoeld om Anne over te brengen naar de Elephant Haven, een faciliteit in het zuiden van Frankrijk, waar de ongelukkige dikhuid in contact kan komen met soortgenoten en kan genieten van een gunstiger klimaat dan het Engelse. Longleat zei echter dat een dergelijke stap riskant zou zijn voor Anne, die al enige tijd aan artritis lijdt en, naast andere olifanten, het slachtoffer zou kunnen worden van onderdrukking gezien haar zwakte.

Longleat wil bovendien de beschikbare ruimte voor de olifant niet verkleinen met de mogelijke komst van een ander exemplaar, aangezien het risico bestaat dat deze "oude dame" niet goed met de nieuwkomer kan opschieten. Kortom, de implicaties en redenen voor de ene of de andere oplossing zijn talrijk, zelfs als het een feit blijft dat deze olifant, met elke dag die voorbijgaat, meer en meer alleen is, en nog meer het risico loopt te verouderen zonder de vreugde van hereniging met haar soortgenoten te hebben ervaren. Dit was zeker niet het lot dat ze had verwacht nadat ze was gered van de vreselijke behandelingen die ze in het circus had ondergaan...

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt