Een huiskat offert zijn leven op om twee kinderen te beschermen tegen de dodelijke beet van een slang - Curioctopus.nl
x
Een huiskat offert zijn leven op om…
16 mannen hebben hun lange haar afgeknipt en tonen trots hun transformatie Denemarken zal het eerste kunstmatige energie-eiland bouwen: met windenergie zal het 10 miljoen gezinnen tevreden stellen

Een huiskat offert zijn leven op om twee kinderen te beschermen tegen de dodelijke beet van een slang

17 Februari 2021 • Door Janine
1.603
Advertisement

Helden dragen niet altijd een masker of een mantel, ze beklimmen niet altijd gebouwen of rennen met ongelooflijke snelheid om mensen te redden. Er zijn kleine helden, die vaak onopgemerkt blijven, maar die als zodanig kunnen worden gedefinieerd omdat ze de veiligheid van andere mensen boven de hunne stellen. Daarom wordt Arthur, een kortharige huiskat, een "vierbenige held" genoemd: in Queensland, in Australië, verloor hij na te hebben gevochten met een giftige slang, zijn leven om twee kleine kinderen te redden. 

Arthur volgde de twee kinderen terwijl ze rustig in de achtertuin speelden toen een giftige en gevaarlijke bruine slang de kinderen naderde. De kat greep onmiddellijk in en doodde de slang, die echter Arthur wist te bijten. Het is niet zomaar een slang: de soort is geclassificeerd als de op een na gevaarlijkste soort ter wereld: het is een zeer lenige en agressieve slang en zijn beet veroorzaakt een progressieve verlamming die bloedstolling voorkomt en ertoe leidt dat het slachtoffer een paar minuten na de beet definitief het bewustzijn verliestt.

De familie realiseerde zich de ernst van de situatie niet. Pas de volgende ochtend, toen Arthur flauwviel en niet meer bij bewustzijn leek te komen, werd hij met spoed naar de dierenarts gebracht. Omdat ze laat in actie waren gekomen en vanwege de dodelijkheid van de beet, konden de specialisten niets doen om het leven van de vierbenige held te redden. Arthur is altijd een levendige kat geweest: er waren verschillende keren dat de familie hem naar de dierenarts had gebracht omdat hij in de problemen was gekomen. De familie, geschokt door de gebeurtenis, herinnert zich de kat met genegenheid en is dankbaar dat de kat de levens van de kinderen heeft gered: het was een moedig gebaar dat laat zien hoe buitengewoon intelligent dieren zijn, dat ze weten hoe ze gevaar moeten ruiken en ons wederom laten begrijpen, hoe loyaal ze kunnen zijn met hun vriendelijke en onzelfzuchtige ziel.

Het hebben van een dier betekent in veel gevallen dat er een trouwe vriend klaarstaat om ons welzijn boven het zijne te stellen. Hoe zouden we zonder hen kunnen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt