Hij besluit zijn huis en geld op te geven: hij leeft uitsluitend van ruilhandel

Janine image
door Janine

24 Maart 2023

Hij besluit zijn huis en geld op te geven: hij leeft uitsluitend van ruilhandel
Advertisement

Een van de onvervreemdbare rechten van de mens is vrijheid. Elk individu kan leven zoals hij wil, het belangrijkste is dat zijn keuzes de onafhankelijkheid van anderen niet schaden. Dit concept heeft in de loop van de eeuwen verschillende waarden gekregen, van het zich bevrijden van de slavernij tot het vrij kunnen uiten van gedachten.

De hoofdrolspeler van het verhaal, dat we gaan vertellen, heeft in plaats daarvan besloten om vrij te zijn door afstand te doen van wat als hedendaagse ketens kan worden beschouwd, namelijk het huis en geld. Hij leeft van klusjes, maar hij vraagt ​​geen geld in ruil, alleen eten. Laten we eens kijken hoe hij ervoor koos om te leven.

via headtopics

Advertisement
 Simone D'Antonio/Facebook

Simone D'Antonio/Facebook

Simone D'Antonio is een 35-jarige Italiaanse man die heeft besloten materiële goederen op te geven en voor vrijheid te kiezen. Op een dag besefte hij dat hij, om gelukkig te zijn, zijn leven had moeten veranderen, het leven dat hij leidde, gaf hem geen voldoening en zou hem niet gelukkig hebben gemaakt. Nu heeft hij geen huis en heeft hij zelfs geen cent op zak, de enige twee voorwerpen die hij bezit zijn een kapotte fiets en een mobiele telefoon, maar alleen op deze manier is hij erin geslaagd zich vrij te voelen.

Voordat hij een huis had en als eigenaar van een café werkte, werkte hij ook een tijdje als verkoper voor een bedrijf dat ijs maakt, maar pas toen hij dat allemaal opgaf, begreep hij hoe zijn leven eruit zou moeten zien. "Ik zou morgen een baan kunnen hebben, maar dat is niet wat ik wil. Toen ik aan deze reis begon, was ik misschien een beetje roekeloos, vooral vanwege de risico's die je loopt als je geen ervaring hebt. Toen vond ik mijn balans en nu wil ik niet anders meer".

Advertisement
 Simone D'Antonio/Facebook

Simone D'Antonio/Facebook

Simone doet af en toe wat werk, zoals het gras maaien, mensen helpen met boodschappen doen, met lichamelijke activiteit of bijles geven aan kinderen. Desondanks houdt hij vast aan zijn denkwijze en in ruil daarvoor vraagt ​​hij geen geld, maar eten of, hooguit in noodgevallen, een bank om op uit te rusten, ook al slaapt hij meestal waar het zo uitkomt.

Als de zon ondergaat, bedenkt hij waar hij de nacht doorbrengt: "Ik slaap vaak op straat, met een slaapzak en warme kleren aan. Andere keren lukt het me om een ​​bank te vinden bij vrienden".

Wat vind je van de beslissing van deze man om afscheid te nemen van materiële bezittingen en uitsluitend van ruilhandel te leven?

Advertisement