Studente in tranen omdat ze niet genoeg geld van de studiebeurs krijgt: gebruikers helpen haar

Janine image
door Janine

06 Januari 2023

Studente in tranen omdat ze niet genoeg geld van de studiebeurs krijgt: gebruikers helpen haar
Advertisement

Alle universiteitsstudenten dromen er tijdens hun schoolcarrière van om een ​​periode in het buitenland te studeren. Hoewel het een unieke en ongelooflijke ervaring is en erg duur, kunnen niet alle families het zich veroorloven om een ​​kind in een ander land te onderhouden. In sommige gevallen is het de universiteit zelf die studiebeurzen toekent, maar deze zijn niet altijd voldoende om alle kosten te dekken, daarom is het nodig om een ​​oplossing te vinden, zoals bijvoorbeeld gaan werken, maar dit betekent dat je in staat moet zijn om je werk te combineren met lessen en studie.

Dit alles maakt het moeilijk om de universitaire loopbaan vlekkeloos voort te zetten. Dit is wat er gebeurde met deze studente, die ervoor koos haar situatie te vertellen via een TikTok-video.

via elleam_____/TikTok

Advertisement
https://www.tiktok.com/@elleam_____

https://www.tiktok.com/@elleam_____

Maëlle is een 20-jarig Frans meisje dat politicologie studeert in Berlijn. Haar universiteit gaf haar de kans om in Duitsland te gaan studeren. Haar ouders hadden niet de mogelijkheid om in haar levensonderhoud te voorzien, maar daar zou de studiebeurs voor zorgen. Jammer echter dat in de loop van de tijd het verstrekte geld steeds minder werd tot het bijna inconsistent werd. Ze krijgt namelijk maar 100 euro per maand. Dit betekent dat ze om in haar levensonderhoud te voorzien moet werken en vele uren studie moet opgeven.

Het meisje wilde haar situatie dan ook vertellen via een TikTok-video. Het lukte haar echter niet om kalm te blijven en ze barstte in tranen uit. "Ik hou het niet meer vol, hoe kun je rondkomen met 100 euro per maand? Hoeveel uur moet ik naast mijn studie nog werken om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien?". Maëlle nam contact op met het Regionaal Centrum voor Universiteits- en Schoolwerk (CROUS), maar het mocht niet baten, ze kon hen niet overtuigen om het geld van de studiebeurs te verhogen, omdat de bedragen vast en gestandaardiseerd zijn.

Advertisement
https://www.tiktok.com/@elleam_____

https://www.tiktok.com/@elleam_____

Het meisje wordt gedwongen om werk (voornamelijk als oppas), studie en universiteit af te wisselen, maar bovenal moet ze haar dag tot op de seconde berekenen, ze kan geen moment verspillen. Haar verhaal heeft de harten van veel gebruikers geraakt, die hebben besloten een online inzamelingsactie te starten om haar te helpen.

In zeer korte tijd werd 14.000 euro ingezameld, het meisje is enthousiast over dit bedrag en heeft besloten het te doneren aan studieverenigingen. In een tweede filmpje wilde Maëlle iedereen bedanken die haar geholpen heeft.

"Je hebt mijn leven veranderd. Dankzij jou ben ik een woordvoerder van de studenten geworden. Ik wil iedereen helpen en ondersteunen die dezelfde problemen hebben als ik".

Heb je ooit een soortgelijke situatie meegemaakt?

Advertisement