Een vrouw vindt een enorme jachtkrabspin in de speelgoedauto van haar zoon: ze beschermde 200 jongen

Janine image
door Janine

18 Februari 2021

Een vrouw vindt een enorme jachtkrabspin in de speelgoedauto van haar zoon: ze beschermde 200 jongen
Advertisement

Australië, zijn bijzondere natuur en de wezens die het bevolken, hebben opnieuw toegeslagen. Zo zouden we met een vleugje ironie kunnen samenvatten wat er met Brooke Thorpe is gebeurd. Deze Tasmaanse moeder deed op zijn zachtst gezegd een ongebruikelijke ontdekking op een nog ongebruikelijker plek, en ervoer een van die episodes die veel nachtmerries kunnen veroorzaken bij degenen die bang zijn voor spinnen.

Als je lijdt aan arachnofobie, waarschuwen we je: wat je gaat lezen en zien, is misschien niet geschikt voor je. De reden is duidelijk: Brooke vond een enorme jachtkrabspin die haar eitjes "bewaakte" in de speelgoedauto van haar 4-jarige zoon. Je leest het goed: als de beschrijving je doet denken aan een scène uit een horrorfilm, weet dan dat vergelijkbare ontdekkingen in deze delen van de wereld helemaal niet zo zeldzaam zijn! 

via Daily Mail

Advertisement
Brooke Thorpe/Facebook

Brooke Thorpe/Facebook

Australië is een continent met een werkelijk spectaculaire natuur die in sommige opzichten uniek is. Het is niet de eerste keer, met betrekking tot jachtkrabspinnen, dat we je episodes als deze vertellen. Deze spinachtigen, die een aanzienlijke omvang kunnen bereiken, zijn wijd verspreid in die delen, veel mensen zijn er dan ook perfect aan gewend om ermee te leven. Ook gezien het feit dat ze niet gevaarlijk zijn voor mensen en talloze insecten weghouden uit huizen.

De moeder, hoofdrolspeelster van ons verhaal, beschreef de scène. Terwijl ze haar 4-jarige zoon in de tuin zag spelen, bracht de jongen haar de speelgoedauto. Op dat moment kon Brooke niet anders dan opmerken dat er een gast in de auto zat. Er zat een spin die waakte over haar zak met eitjes - naar schatting bevatten ze meer dan 200 jongen! - en de ontdekking werd, in plaats van de aanwezigen in paniek te brengen, met nieuwsgierigheid en vreugde beleefd. 

Advertisement
Brooke Thorpe/Facebook

Brooke Thorpe/Facebook

"Mijn zoon was heel blij met zijn ontdekking", zei de vrouw, "we hebben de vrachtwagen op een veilige plek gezet totdat de eieren zullen uitkomen." Met een moed en een luciditeit waar elke arachnofoob jaloers op zou zijn, nam de moeder foto's van de spin en handelde ze op een absoluut rustige manier.

Blijkbaar koos de spinachtige de speelgoedauto van het kind om de eitjes te leggen omdat ze daar het ideale klimaat en de ideale omstandigheden vond. Dergelijke beschermde en afgelegen plaatsen zijn in feite favoriet bij deze dieren, die tijdens zo'n delicate fase op geen enkele manier mogen worden gestoord of verplaatst.

Afgezien van de juiste voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen en de eigenaardige kenmerken van jachtkrabspinnen, moeten we toegeven dat het zien van een dergelijke scène bij veel mensen een moment van ongeloof zou creëren, arachnofoob of niet. Het is werkelijk verbazingwekkend om te zien op welke merkwaardige manieren de natuur soms onze aandacht weet te trekken, nietwaar? 

Advertisement