Een stel tovert een oude Londense bus om tot een luxe en supergezellig huis

Janine image
door Janine

25 Februari 2021

Een stel tovert een oude Londense bus om tot een luxe en supergezellig huis
Advertisement

Ken je de beroemde rode dubbeldekkers in Londen? Dit zijn gewoonweg onmiskenbare voertuigen, in één oogopslag herkenbaar en in staat om ons door de straten van de Engelse hoofdstad te vervoeren - in alle opzichten!

Een praktisch, symbolisch en efficiënt vervoermiddel, dat voor veel pendelaars, die vroeger uren en uren onderweg waren om van de ene naar de andere kant te gaan, een soort tweede huis is. Het stel waarover we je nu gaan vertellen, besloot echter dat een van de beroemde rode bussen het huis zou worden om te wonen, eten, slapen en ontspannen. Met dit idee in gedachten besloten Charlie en Luke dat hun "nest" wielen zou hebben en, door een meer dan redelijk bedrag uit te geven, bouwden ze een werkelijk uniek en origineel huis. 

via doubledeckerhome/Instagram

Advertisement

Geen huur, geen hypotheek, geen servicekosten: toen Charlie MacVicar, 26, en Luke Walker, 27, besloten samen te gaan wonen, wisten ze precies wat ze wilden. Allereerst onafhankelijkheid zonder de originaliteit op te geven. Dus in plaats van een traditioneel huis te kopen, bedachten ze in 2017 om de oude rode bus van Go Ahead London te kopen voor het bescheiden bedrag van 2.900 euro. 

Advertisement

Een prijs die, in Londen, omgeving en daarbuiten, overeenkomt met een heel klein gedeelte van een koopappartement. Vervolgens was nog eens 17.000 euro voldoende om een werkelijk ongelooflijke transformatie te voltooien. 

doubledeckerhome/Instagram

doubledeckerhome/Instagram

"We houden van reizen en we wilden iets waarin we ons thuis zouden voelen en tegelijkertijd flexibiliteit hebben om ons te verplaatsen", zei Charlie "tussen containers en caravans, leek uiteindelijk de dubbeldekker de ideale oplossing. We wonen daar graag, het is het beste wat we konden doen." 

De transformatie die dit voertuig heeft ondergaan door de werkzaamheden van het jonge Britse stel is echt een prijs waard. Het kan zonder overdrijving worden gezegd dat de rode bus een luxe huis is geworden, vol comfort en compleet met alle voorzieningen.

Kijk maar eens in de bus om te beseffen hoe gezellig het is. Bedden, keukens, ontspanningshoeken, een ruimte voor studie en werk: niets ontbreekt, er is zelfs een comfortabel bad! 

Advertisement
doubledeckerhome/Instagram

doubledeckerhome/Instagram

En de twee konden niet gelukkiger zijn met hun unieke en originele keuze. Door in zo'n vervoermiddel te leven, heb je bovendien weinig beperkingen en veel vrijheid. 

Natuurlijk: in de Londense bus zal niet de ruimte zijn die beschikbaar is in een echt appartement, maar in een huis als dit is het zeker mogelijk om ruimtes met uiterste precisie te leren organiseren, waarbij je het overtollige en alles wat je niet nodig hebt moet opgeven.

Advertisement

De rode bus is dus eigenlijk een bijzonder ruim voertuig met zijn twee verdiepingen, dus de opofferingen qua ruimte zijn niet erg groot. Het lijkt erop dat dit voertuig is ontworpen voor gebruik zoals bedacht door het Engelse stel! 

Wat vind jij er van? Zou je ooit zo'n keuze maken voor je toekomstige woning? 

Advertisement