Deze glazen loopbrug hangt 1400 meter aan de kant van een berg: de foto's zijn duizelingwekkend

Janine image
door Janine

09 April 2021

Deze glazen loopbrug hangt 1400 meter aan de kant van een berg: de foto's zijn duizelingwekkend
Advertisement

Heb je last van hoogtevrees? Als hoogte een van je grootste angsten is, weet dan dat wat je gaat lezen en zien misschien niet iets voor jou is. Als je daarentegen houdt van de sensatie van het risico, je een nogal avontuurlijk type bent en het idee om letterlijk op 1.400 meter hoog te hangen je aanstaat, dan zul je misschien, dat wat we je gaan tonen, merkwaardig en intrigerend vinden.

Een uitgangspunt dat gezien het object in kwestie noodzakelijk lijkt. Waar hebben we het over? Simpel, maar tegelijkertijd spannend: een adembenemende 100 meter lange loopbrug die zich praktisch vastklampt aan de rotswand van een berg in China. Als je je afvraagt ​​wat er zo speciaal aan is, is het antwoord gemakkelijk te zeggen: het is van glas!

via BBC

Advertisement

Ja, je leest het goed: kijk maar naar de afbeeldingen om meteen een gevoel van duizeligheid te voelen, of je nu hoogtevrees hebt of niet. Lopen op deze hangende loopbrug op meer dan 1.400 meter boven zeeniveau, op zijn transparante glazen bodem is gewoon een enorme test van moed.

Advertisement
_discovearth_/Instagram

_discovearth_/Instagram

De verbazingwekkende faciliteit bevindt zich in China, in het Zhangjiajie National Forest Park, in de provincie Hunan. De Skywalk van de Coiling Dragon Cliff slingert langs de kant van de berg Tianmen en volgt zijn profiel en uitsparingen. En dit is niet de enige attractie: het park heeft in feite andere "skywalks" van glas en de Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge, een van de langste bruggen met glazen bodem ter wereld.

Iedereen die de moed kan vinden om op de brug te lopen, komt in een situatie terecht die even fascinerend als angstaanjagend is. Stel je voor dat je op een glazen vloer loopt waar je alles onder je perfect kunt zien, en dat je dat doet op een smal pad van slechts 1,6 meter breed dat letterlijk over een rots hangt.

Het is een sensatie die waarschijnlijk vergelijkbaar is met wat een klimmer kan ervaren tijdens het beklimmen van een berg, hoewel, we moeten toegeven, deze loopbrug nog indrukwekkender zou kunnen zijn, misschien juist omdat je in de leegte kunt lopen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een bergbeklimmer er klaar voor is, gepassioneerd en voorbereid op een klim, terwijl hier iedereen een ervaring kan beleven die ronduit duizelingwekkend is.

Het lijkt niet overdreven om deze loopbrug te definiëren als de ergste nachtmerrie voor mensen met hoogtevrees. Natuurlijk: het uitzicht is er adembenemend, maar zou je ooit zo'n ervaring willen beleven om naar het uitzicht te kijken of om een… extreme selfie te maken?

Advertisement