Kim Jong-un verbiedt strakke spijkerbroeken en piercings: "het westerse kapitalisme is een gevaar" - Curioctopus.nl
x
Kim Jong-un verbiedt strakke spijkerbroeken…
In dit dorp in Wales is nog maar één vaste bewoner: De methode die ze in Japan gebruiken om conflicten tussen kinderen op te lossen

Kim Jong-un verbiedt strakke spijkerbroeken en piercings: "het westerse kapitalisme is een gevaar"

18 Juni 2021 • Door Janine
1.945
Advertisement

Wat zijn de elementen die een land sterk of juist kwetsbaar kunnen maken? Volgens de Koreaanse leider Kim Jong-un kan westerse mode - gedefinieerd als “exotisch en decadent” - het regime in gevaar brengen en ondermijnen. Daarom is er een decreet uitgevaardigd dat het dragen van strakke jeans, het dragen van piercings en het op een bepaalde manier stylen van haar verbiedt. Terwijl het in veel landen volkomen normaal is om je eigen smaak te volgen en je eigen beslissingen te nemen wat betreft stijl, is het in Noord-Korea niet mogelijk om je te kleden zoals je wilt of bepaalde kapsels te hebben, omdat sommige keuzes als subversief worden beschouwd.

via: nypost.com

Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zei dat het besluit werd toegelicht in recente commentaren die zijn gepubliceerd in de Noord-Koreaanse krant Rondong Sinmun, een woordvoerder van Kim Jong-un en de Arbeiderspartij van Korea. Modetrends vallen in een hele lijst van stijlen die zijn verboden door de Noord-Koreaanse leider die, bezorgd over westerse invloeden, een beleid voert in een poging ze te stoppen.

De krant schreef:

"De geschiedenis leert ons een cruciale les dat een land kwetsbaar kan worden en uiteindelijk kan instorten als een vochtige muur, ongeacht zijn economische en defensieve kracht als we ons niet aan onze levensstijl houden." Kortom, de westerse en "kapitalistische" levensstijl is een gevaar en de leider wil vechten om ervan af te komen om te voorkomen dat deze ideologie en deze invloeden in het land vat krijgen, vooral onder jongeren, wat leidt tot de ineenstorting van zijn regime. Maar waarom een ​​verbod op strakke jeans, piercings en sommige kapsels? Strakke jeans, mullet kapsels en piercings zijn symbolen van een slechte kapitalistische invloed: daarom zijn er goedgekeurde en toegestane kleding en kapsels.

Advertisement

Het land heeft zijn burgers onlangs opgedragen iedereen aan te klagen die betrapt wordt op het consumeren van "niet-socialistische verschijnselen", zoals buitenlandse video's en tijdschriften. Het is waar dat het mullet kapsel en de skinny jeans niet erg populair zijn, zelfs niet door degenen die worden gedefinieerd als "millennials" en "generatie Z", omdat ze worden gedefinieerd als "niet erg elegant", maar kan de mode het regime in gevaar brengen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt