Australië wordt overvallen door miljoenen spinnen en spinnenwebben bedekken alles: "het is een Apocalyps"

Janine image
door Janine

21 Juni 2021

Australië wordt overvallen door miljoenen spinnen en spinnenwebben bedekken alles: "het is een Apocalyps"
Advertisement

De angst voor spinnen is een van de meest voorkomende, dus het zou ons niet moeten verbazen dat het fenomeen dat Australië treft, een echte Apocalyps wordt genoemd. Na de invasie van ratten en overstromingen zijn de steden van de staat Victoria overvallen door miljoenen spinnen die gigantische webben hebben geweven: de gedeelde beelden zien eruit als scènes uit een horrorfilm. Maar waar is deze situatie aan te wijten?

via nypost

Advertisement
jk409/reddit

jk409/reddit

De dagen ervoor werd dat gebied getroffen door hevige overstromingen. Daarom hebben de spinnen, die meestal op de grond leven, hun toevlucht elders gezocht: om te ontsnappen aan de stijging van het waterpeil door de hevige regenval zijn ze in bomen, bankjes en muren van huizen geklommen. Hoewel het een angstaanjagend fenomeen is en mensen bang zijn om hangende spinnen en spinnenwebben op de daken van hun huizen te zien, is het ook iets heel normaals.

Advertisement
jk409/reddit

jk409/reddit

Het is al eerder gebeurd, maar de spinnenwebben waren nooit zo groot: als het meer regent dan normaal, proberen de spinnen beschutting te vinden en weven ze deze dunne en zeer grote spinnenwebben om zich te verplaatsen, ook geholpen door de wind. Deze techniek die door spinnen wordt gebruikt, wordt "ballooning” genoemd, wat "ballonvaren” betekent en stelt de spinnen in staat te ontsnappen aan roofdieren en zich in veiligheid te brengen in het geval van ongunstige weersomstandigheden.

FlyingCock/reddit

FlyingCock/reddit

De spookachtige beelden gaan het web rond: miljoenen spinnen vallen het land binnen en enorme spinnenwebben bedekken de grond, de vegetatie, de huizen, de voorwerpen op straat. De bewoners zijn bezorgd en bang: ze noemen het een nachtmerrie. Klimaatverandering veroorzaakt duidelijke en angstaanjagende schade: na de "rattenplaag" die gewassen vernietigde, kwam de "spinnen-apocalyps" en veel mensen zeiden - ironiserend over een zorgwekkende situatie - dat ze een prijs verdienden omdat ze kalm wisten te blijven. Veel inwoners hebben geprobeerd het heft in eigen handen te nemen door enkele spinnenwebben te verwijderen, maar men gelooft dat de situatie niet voorbestemd is om snel te verbeteren: er wordt meer regen verwacht in de staat Victoria.

Advertisement