Jongen vindt het eerste werkende intrekbare zwaard uit: het iconische Star Wars-object wordt werkelijkheid

Janine image
door Janine

29 Januari 2022

Jongen vindt het eerste werkende intrekbare zwaard uit: het iconische Star Wars-object wordt werkelijkheid
Advertisement

Star Wars is een filmsaga die over de hele wereld geliefd is: een denkbeeldig sterrenstelsel, een onbekend tijdperk, fantastische personages hebben vele generaties begeleid. Fanpagina's, groepen, themawinkels werden gecreëerd. Op internet vinden we tegenwoordig de beroemde objecten van de films, waaronder imitaties van het beroemde lichtzwaard, het karakteristieke wapen van de Jedi. Een Russische YouTuber heeft zojuist een Guinness World Record gewonnen, omdat hij de droom van liefhebbers van de saga heeft verwezenlijkt: het maken van het eerste echt werkende intrekbare lichtzwaard.

via Guinness World Record

Advertisement
Youtube Screenshot - Guinness World Record

Youtube Screenshot - Guinness World Record

Alex Burkan is een Russische YouTuber en zijn kanaal Alex Lab is erg populair: hij heeft meer dan 800.000 abonnees. De YouTuber is een enorme Star Wars-fan en is al zijn hele leven op zoek naar een natuurgetrouw weergegeven gadget. Nu is Alex gestopt met zoeken en heeft hij het eerste werkende intrekbare lichtzwaard gemaakt, waarmee de droom van veel Star Wars-fans wordt vervuld. Alex werd internationaal erkend door het Guinness World Record voor het maken van een zwaard dat heel veel lijkt op dat van de beroemde sage. Hoe werd het lichtzwaard van Alex gemaakt? Het kan een plasmablad produceren tot een meter lang en kan temperaturen bereiken van meer dan 2.800°C. De temperatuur van het zwaard is zo hoog dat het zelfs staal kan snijden.

Advertisement
Youtube Screenshot - Guinness World Record

Youtube Screenshot - Guinness World Record

Hoe is het idee ontstaan? Alex is een man die graag experimenteert en hij werkte aan instrumenten om waterstof te genereren. Hij realiseerde zich echter dat hij zijn vaardigheden kon gebruiken om een ​​lichtzwaard te maken. Dit is wat hij tegen het Guinness World Record zei: "Elke stap tijdens het ontwikkelings- en bouwproces was een uitdaging. Al vele jaren verzamel ik ideeën en reserveonderdelen voor mijn lichtzwaard en elektrische apparatuur van internetmarkten en van sloopwerven. Het belangrijkste onderdeel van mijn lichtzwaard is een elektrolyser. Een elektrolyser is een apparaat dat een enorme hoeveelheid waterstof en zuurstof kan genereren en gas kan comprimeren bij elke druk zonder een mechanische compressor. De meest uitdagende klus was om het hele gasdistributiesysteem in een handvat van het lichtzwaard te persen." De fan van de saga ging met vallen en opstaan ​​aan het werk, maar stelt dat er nog veel werk aan de winkel is voordat het klaar is: momenteel, draait het namelijk slechts 30 seconden op vol vermogen. Zullen fans van de saga in de toekomst het zwaard kunnen kopen op basis van het prototype van Alex? We wachten het af.

Advertisement