Amazon verkoopt een armband die je een schok geeft wanneer je te veel uitgeeft of junkfood eet

Janine image
door Janine

22 Juli 2021

Amazon verkoopt een armband die je een schok geeft wanneer je te veel uitgeeft of junkfood eet
Advertisement

We hebben allemaal, vroeg of laat, de onweerstaanbare drang gevoeld om geld uit te geven om iets te kopen dat niet strikt en onmiddellijk noodzakelijk was, of om onszelf een moment van "pauze" te geven van de gebruikelijke eetgewoonten en te genieten van iets dat lekker en ongezond is. Als alles binnen de perken blijft, is er niets aan de hand of om je voor te schamen.

Maar voor al die gevallen waarin winkelen, te veel uitgeven en een overdaad aan junkfood een probleem vormen, kan de uitvinding waarover we je gaan vertellen een aanwinst zijn. Ervan uitgaande dat je klaar bent om “tot de orde geroepen” te worden, op een niet zo vriendelijke manier.

via Amazon

Advertisement
Amazon

Amazon

Voor al diegenen die het gewoon niet lukt om hun kostbare of ongezonde eetgewoonten op te geven, is er een voorwerp op de markt dat even klein als krachtig is. Waar hebben we het over? Over een simpele - op het eerste gezicht - armband, genaamd Pavlok 2, die een soort gezworen vijand is van junkfood en te dure uitgaven.

Hoe werkt het? Eenvoudig en op zijn eigen manier behoorlijk functioneel: door te integreren met de sensoren van onze elektronische apparaten, browsers, apps en gps, slaagt deze armband erin de doelen van de drager onder controle te houden. Wat betekent dit? Dat, als de dienstdoende persoon zich goed gedraagt, de Pavlok 2 kalm en rustig blijft, maar als dit apparaat begrijpt dat er een gewoonte is die in strijd is met vastgestelde doelen en vooruitgang, geeft het de eigenaar een feedback die erg lijkt op die van een kleine elektrische schok.

Advertisement
Amazon

Amazon

"Pavlok doet er alles aan om je slechte gewoonten op te geven - zo staat te lezen in de beschrijving van de armband, te koop op Amazon - en om nieuwe en goede gewoontes aan te nemen. Dankzij de connectiviteit en sensoren leert hij van je acties en kan hij trillen, rinkelen of een schok geven".

Amazon

Amazon

De ene schok na de andere zullen we beginnen te begrijpen dat bepaalde acties en gewoonten misschien niet de beste zijn. Met zo'n object konden de opmerkingen van gebruikers niet ontbreken, die nogal verdeeld waren over het feit dat ze het een overdreven en negatief product of juist een geniaal idee vonden. In feite lijkt het als systeem misschien een beetje drastisch, hoewel je deze armband misschien niet al te serieus moet nemen...

Wat denk jij ervan? Een slimme vondst of een beetje dwaas en overdreven? Zou je zo'n apparaat kopen om je slechte gewoontes in de gaten te houden en je weer in het gareel te krijgen?

Advertisement