Ze neemt haar eenjarige zoon mee naar een sollicitatiegesprek en kleedt hem aan met een jasje en een vlinderdas

Janine image
door Janine

16 Augustus 2021

Ze neemt haar eenjarige zoon mee naar een sollicitatiegesprek en kleedt hem aan met een jasje en een vlinderdas
Advertisement

Degenen die een baan willen vinden, omdat ze die niet hebben of omdat ze die willen veranderen, weten hoe belangrijk sollicitatiegesprekken zijn: je doet er alles aan om een ​​goede indruk te maken, om je werkervaring en persoonlijke vaardigheden te tonen, om je sterke punten te versterken, om mensen te laten begrijpen voor wie je staat, omdat jij de juiste persoon bent voor die functie. Kandidaten voor een baan zijn altijd talrijk en cv's worden vaak weggegooid: een sollicitatiegesprek krijgen is al een kleine mijlpaal, en Maggie had een sollicitatiegesprek die ze niet snel zal vergeten.

via abc7 Chicago

Advertisement
314handcrafted/TikTok

314handcrafted/TikTok

Maggie Mundwiller is een alleenstaande moeder die op zoek is naar een baan: nadat ze haar baan was kwijtgeraakt, stuurde ze cv's en voerde sollicitatiegesprekken, om een ​​betere toekomst voor zichzelf en haar eenjarige zoon te verzekeren. Bij de verschillende pogingen om een ​​baan te vinden, heeft Maggie de kleine altijd toevertrouwd aan een oppas, een vriend of een familielid: op deze manier kon ze sollicitaties doen en haar cv achterlaten bij verschillende bedrijven. Die dag kon Maggie echter niemand vinden die voor haar zoon kon zorgen. Ze had toen twee opties: de sollicitatie afzeggen of hem meenemen. Ze koos voor de tweede optie, maar die dag werd een moment om nooit te vergeten.

Advertisement
314handcrafted/TikTok

314handcrafted/TikTok

Dankzij een video gepubliceerd op TikTok zijn we getuige van de transformatie van het kind in een kleine man. Maggie kleedde hem in een elegant pak, compleet met een blauw gestreept jasje en een witte vlinderdas. Net als Maggie had haar zoon ook een cv bij zich, waarop stond: "Afgestudeerd aan de universiteit van mama en papa". Nadat ze de wandelwagen had schoongemaakt, hem had gekamd en netjes had aangekleed, waren ze allebei klaar om het bedrijf te leren kennen. Hoeveel moeders en vaders zouden de moed hebben gehad om hun kind mee te nemen naar een sollicitatie? De vrouw wist dat het een riskante zet was: of de kleine zou indruk hebben gemaakt, of haar keuze zou als ongepast, misplaatst, als niet passend in de werkcontext zijn beschouwd.

314handcrafted/TikTok

314handcrafted/TikTok

Hoe reageerden de recruiters? Is de kleine erin geslaagd om ze te vertederen en het ijs te breken? We weten niet of de vrouw de felbegeerde baan heeft gekregen, maar de TikTok-gebruikers hebben de gewaardeerde dappere keuze van de vrouw zeker goedgekeurd: de video heeft in zeer korte tijd veel likes gekregen. We hopen dat Maggie de baan heeft en zo niet, dan zijn we er zeker van dat ze de steun van haar kind zal hebben bij het volgende gesprek.

Advertisement