"Kus baby's niet”: een moeder legt uit waarom je niet te nauw contact moet hebben met kleine kinderen - Curioctopus.nl
x
"Kus baby's niet”: een moeder legt…
De buren houden haar de hele nacht wakker op de camping: ze neemt wraak met behulp van meeuwen Moeder koopt Mercedes voor ruim honderdduizend euro voor haar kinderen van 9 en 7: “Ik ben trots op ze”

"Kus baby's niet”: een moeder legt uit waarom je niet te nauw contact moet hebben met kleine kinderen

14 Augustus 2021 • Door Janine
35.124
Advertisement

Pasgeboren baby's knuffelen is iets normaals: als we zo’n klein hoopje zien is het normaal om het aandacht te willen geven en onze genegenheid te tonen met knuffels en kusjes. Als een baby wordt geboren, willen vrienden en familieleden van de ouders het meteen zien: hij wordt opgepakt, gewiegd, gekust en gestreeld. Te nauw contact met kinderen kan echter contraproductief en zelfs gevaarlijk zijn. Een moeder vertelt waarom het soms nodig is om de kinderen hun eigen ruimte te geven.

via: bebesymas

Lucy Kendall vertelde op haar Facebook-profiel over haar ervaring: het te nauwe contact van volwassenen - vrienden en familieleden - met haar pasgeboren baby, veroorzaakte het ontstaan ​​van neonatale herpes bij de baby. Het herpes simplex-virus (HSV) kan besmettelijk zijn en kan zweren en blaren rond de mond van de baby of andere delen van het gezicht veroorzaken. Bij volwassenen is het niet ernstig, maar voor de kleintjes kan het gevaarlijk zijn, aangezien het immuunsysteem van pasgeborenen nog niet ontwikkeld is. Maar hoe loop je het op? Overdracht vindt plaats met direct contact of door contact met het speeksel van een persoon die het virus al bij zich heeft: dit uit zich niet altijd met symptomen, dus het is gemakkelijk om het over te dragen zonder het te weten.

Juist vanwege te veel kusjes moest haar kleintje daarom 21 dagen in het ziekenhuis blijven. Toen de kleine Oliver nog maar 11 dagen oud was, begon hij de eerste symptomen te vertonen, die zijn ouders verontrustten: de koorts was te hoog en de baby weigerde te eten. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en de artsen begonnen hem met de sonde te voeden. Hoewel de artsen onmiddellijk actie ondernamen om het probleem op te lossen, moest hij bij thuiskomst antibiotica. De dokters vertelden de moeder dat ze met Oliver voor periodieke controles in het ziekenhuis moest komen. Iedereen kust pasgeboren baby's, niet wetende dat er ernstige complicaties kunnen ontstaan ​​door een simpele kus: sindsdien mag de kleine Oliver door niemand meer worden gekust.

Vanaf dat moment mag de kleine Oliver door niemand meer gekust worden, ook niet door zijn naaste verwanten. Na deze ervaring wil de vrouw mensen graag laten weten dat afstand houden tot pasgeborenen niet synoniem is met onverschilligheid: het is noodzakelijk voor hun veiligheid, vooral in de eerste maanden van hun leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt