Stel is gedwongen om hun geadopteerde dochter "terug te geven": de biologische ouders zijn van gedachten veranderd

Janine image
door Janine

05 September 2021

Stel is gedwongen om hun geadopteerde dochter "terug te geven": de biologische ouders zijn van gedachten veranderd
Advertisement

De regels omtrent adoptie verschillen van land tot land. In het geval van de Verenigde Staten kunnen ze van staat tot staat veranderen. In het Verenigd Koninkrijk is de tussenkomst van de rechter vereist om een ​​adoptie legaal te maken. Als de biologische ouders van gedachten veranderen en er nog geen gerechtelijk verzoek is ingediend, wordt het kind teruggestuurd naar het biologische gezin. Als de ouders daarentegen van mening veranderen na het indienen van het verzoek bij de rechtbank, moet deze de situatie beoordelen en het belang van het kind dienen. De zaak van Sarah Howell en haar man Chris zorgde voor veel emotie.

via dailystar

Advertisement
dailystar

dailystar

Pas vijf dagen nadat ze hun geadopteerde kind uit het ziekenhuis hadden gehaald, moesten Sarah en Chris voor altijd afscheid van haar nemen: haar biologische ouders waren namelijk van gedachten veranderd. Sarah was de baby aan het voeden en kort daarna kwam het gevreesde telefoontje. Het paar, dat niet op natuurlijke wijze zwanger kon worden, ontdekte dat Sarah zwanger was kort nadat ze ontdekten dat ze geschikt waren voor adoptie. Maar vijf dagen nadat ze de baby thuis hadden verwelkomd, beleefden ze een moeilijke tijd die ze nooit zullen vergeten. Sarah zegt dat de pijn onbeschrijfelijk was: zij en Chris wisten dat ze nooit dat kleine meisje zouden zien dat ze al als hun dochter beschouwden.

Advertisement
Aditya Romansa/Unsplash

Aditya Romansa/Unsplash

Kinderen krijgen leek onmogelijk: het stel probeerde jarenlang zwanger te worden, maar na onderzoek waren de artsen tot de conclusie gekomen dat de vrouw onvruchtbaar was. De kans dat Sarah zwanger zou worden was minder dan 1%, en om deze reden besloot het paar een pad in te slaan om een ​​baby te adopteren. Maar de dingen gingen niet zoals ze hadden verwacht: Sarah beviel van de zoon waarvan ze nooit had gedacht die te kunnen krijgen, Noah, en adopteerde toen een twee maanden oude baby, Levi. Al was het maar voor een paar dagen, het kleine meisje maakte het paar duidelijk wat het betekent om een ​​ouder te zijn. Sarah zegt dat ze geen wrok koestert tegen de ouders die hun dochter hebben teruggenomen: haar in haar armen kunnen houden, zelfs voor een paar dagen, heeft haar en haar man als mens verrijkt. Het paar hoopt dat het meisje het beste mag krijgen, het beste dat ze haar zelf graag hadden willen geven.

Advertisement