Hij vestigt het nieuwe wereldrecord plank: hij bleef 9 uur en 30 minuten in positie - Curioctopus.nl
x
Hij vestigt het nieuwe wereldrecord…
Dit gigantische Man filmt een kraai die een drone van Google aanvalt terwijl deze voedsel bezorgt

Hij vestigt het nieuwe wereldrecord plank: hij bleef 9 uur en 30 minuten in positie

01 Oktober 2021 • Door Janine
686
Advertisement

De plank wordt beschouwd als een van de meest effectieve oefeningen voor degenen die de buikspieren willen trainen. Plank verwijst naar de "tafel", en dus naar de positie die gedurende de hele oefening moet worden aangehouden. Dit is een effectieve isometrische oefening omdat het veel kracht en uithoudingsvermogen vereist, maar in een korte tijd. Als je hebt geprobeerd een positie evenwijdig aan de vloer te houden, rustend op je ellebogen, weet je hoe moeilijk de plank is. Een 28-jarige Australische man slaagde erin het wereldrecord te breken door deze positie 9 uur en 30 minuten vast te houden.

via: CNN

Ondanks dat Daniel aan chronische pijn leed, slaagde hij erin om het wereldrecord plank te vestigen. Dit is zijn tweede poging, de eerste poging mislukte omdat hij niet de juiste techniek gebruikte. Hoeveel training kost het om zo'n moeilijke positie al die tijd vast te houden? Daniel zei dat hij de plank ontdekte tijdens het trainen met vrienden, het was november 2020. Ze waren in de tuin en toen hij eenmaal in positie was, slaagde hij erin om de buikspieren twee minuten lang gespannen te houden. Het lijkt misschien een korte tijd, vooral in vergelijking met het record van 9 uur, maar voor een beginner is het dat helemaal niet.

Dus bleef hij proberen en trainen: hij zag dat hij 15 minuten kon planken, dus besloot hij te proberen het wereldrecord te verbreken. Vóór het nieuwe record van Daniel, was het vorige record ongeveer 8 uur en 15 minuten: hij zou die tijdspanne moeten hebben bereikt die eindeloos lijkt. Daarvoor was inzet en doorzettingsvermogen nodig: de man trainde 7 uur per dag, na zijn werkdag. Hij werd 's ochtends wakker om een ​​fitnessles te volgen en te gaan hardlopen en na het werken oefende hij ongeveer 7 uur met de plank.

Advertisement

Het zo lang volhouden van die positie vergde veel fysieke en mentale inspanning: de man begon dus te mediteren. Hij had een doel en deed er alles aan om dat te bereiken. Die uren waren eindeloos, en we kunnen ons niet eens voorstellen hoe pijnlijk de spieren waren. Maar hij deed het: hij wist het record te verbreken en bereikte zijn doel. "Fitness is een enorm voordeel voor mij geweest bij pijnbestrijding", zei hij, en hij hoopt dat zijn record als voorbeeld zal dienen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt