Ze bestelt eten, maar ontdekt dat de buren de bezorging hebben gestolen - Curioctopus.nl
x
Ze bestelt eten, maar ontdekt dat de…
64-jarige vrouw koopt twee winnende loten op dezelfde dag: ze zijn elk $2 miljoen waard Deze kunstenaar animeert de straten van steden door personages en scènes te tekenen die ons doen dromen

Ze bestelt eten, maar ontdekt dat de buren de bezorging hebben gestolen

09 Oktober 2021 • Door Janine
702
Advertisement

De verhoudingen met buren zijn vaak gespannen: er zijn mensen die het geluk hebben om naast eerlijke en aardige mensen te wonen en mensen die - aan de andere kant - voortdurend ruzie maken met hun buren over kleine incidenten of grote misverstanden. Een vrouw vertelde haar trieste ervaring op internet: ze dacht dat ze haar buren kon vertrouwen en toen realiseerde ze zich dankzij een klein gebaar dat ze ongelijk had.

via: mumsnet

De vrouw, woedend en overstuur tegelijk, vertelt het hele verhaal: "Twee dagen geleden bestelde ik bij mijn lokale takeaway via Deliveroo een maaltijd. De telefoon gaat en er wordt gezegd dat de bestelling is afgeleverd, maar ik kijk uit het raam en zie de chauffeur in zijn auto stappen. Toen ik de deur uitliep, was hij al weg. Ik belde de bezorgdienst die bevestigde dat de bestelling was afgeleverd, maar waarschijnlijk bij het verkeerde huis. Het restaurant heeft me vergoed, maar ik kan het gedrag van mijn buren echt niet geloven. Er zijn slechts 6 huizen waaraan hij had kunnen leveren, waarvan ik weet dat 4 het niet zouden hebben geaccepteerd. Ik ging naar buiten om wat dingen in de vuilnisbak te doen en zag het kind van mijn buren in de tuin eten uit een doos pizza die ik had besteld."

De vrouw vervolgt het verhaal en onthult haar vermoedens: de relaties met de andere buren zijn erg goed, het gebeurt vaak dat we pakketten voor elkaar ontvangen. Sinds ongeveer zes maanden wonen er echter nieuwe mensen en de vrouw is ervan overtuigd dat zij het waren die - oneerlijk - hun bestelling aannamen en opaten. “Mijn man overtuigde me gisteren om niet naar hun deur te gaan omdat er een ruzie zou ontstaan, zoals toen ik onlangs klaagde over hun hond die constant blaft en beledigingen naar mijn hoofd geslingerd kreeg. Is dit iemand anders overkomen? Hoe zouden jullie ermee omgaan?” De vrouw twijfelde niet: de buren waren niet in de war of hadden zich vergist, ze kozen bewust voor haar eten in plaats van respect voor anderen te hebben.

Aan reacties van gebruikers geen gebrek, die het gedrag van de buren onjuist en onbeschoft vonden. Er zijn ook mensen die hebben geadviseerd om herhaaldelijk thuis eten te bestellen met betaling bij aflevering en het adres van de buren te geven: een manier om wraak te nemen voor hun ongepastheid. En er zijn er ook die hebben voorgesteld om - ondanks dat het om eten ging - aangifte te doen voor diefstal. Wat zou jij doen in deze gevallen? Zou je negeren wat er is gebeurd of een manier vinden om gerechtigheid te krijgen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt