Man filmt een kraai die een drone van Google aanvalt terwijl deze voedsel bezorgt - Curioctopus.nl
x
Man filmt een kraai die een drone van…
Hij vestigt het nieuwe wereldrecord plank: hij bleef 9 uur en 30 minuten in positie Een gigantische zwarte beer vindt een GoPro in het bos en zet hem aan: de video is hilarisch

Man filmt een kraai die een drone van Google aanvalt terwijl deze voedsel bezorgt

01 Oktober 2021 • Door Janine
1.184
Advertisement

Er zijn momenten waarop het lijkt alsof de natuur genoeg heeft van al die technologie en besluit, zonder er al te veel over na te denken, in te grijpen. We konden dit alleen maar denken, met een vleugje ironie, toen we keken naar wat er gebeurde met een drone van Google in Australië die, om het simpel te zeggen, niet bepaald werd gewaardeerd door de lokale fauna.

Tot het punt dat, gezien de aanval die we je gaan laten zien, een ogenschijnlijk niet op zichzelf staand geval, de IT-gigant, samen met Wing, een bedrijf dat zich bezighoudt met thuisbezorging via drones, gedwongen was de dienst op te schorten in afwachting dat de situatie opgehelderd zou worden. Laten we in detail bekijken wat er is gebeurd.

via: ABC News

We zijn in Canberra, de hoofdstad van Australië. Het is precies hier dat de ongelukkige drone die in een virale video werd opgenomen door Ben Roberts, een lokale bewoner, een ervaring had om te vergeten. Als dat object gevoelens zou kunnen hebben, zijn we er zeker van dat het behoorlijk geschrokken was...

De drone was in dienst van Wing, een door Google beheerd bedrijf dat zich bezighoudt met het thuisbezorgen van eten. Het was Ben Roberts, in dit specifieke geval, die koffie bestelde, wat het risico liep niet goed en wel thuis te arriveren. Toen het vliegtuigje in kwestie op het punt stond zijn bestemming te bereiken, werd het opgemerkt door een kraai die, duidelijk geïrriteerd door zijn aanwezigheid in de lucht van Canberra, besloot al zijn ongenoegen te uiten.

De vogel wierp zichzelf tegen de drone, zoals duidelijk te zien is in de video die door de Australische man is gepost, en liet hem enkele seconden niet meer met rust, in een poging zijn vlucht te voorkomen en neer te halen. Een aanval die meerdere malen is herhaald en die zeker geen op zichzelf staand geval is.

Advertisement

Kraaien, eksters, haviken en nog veel meer voeren in feite een echte strijd tegen de drones van Wing en Google, tot het punt dat bedrijven gedwongen zijn hun bezorgdiensten op te schorten. Hoogstwaarschijnlijk zien de vogels drones als een bedreiging voor hun veiligheid en die van hun nesten, en aarzelen daarom niet om uit te halen.

Het aantal meldingen van soortgelijke incidenten is toegenomen en de levering van voedsel en andere items zoals medicijnen door drones is daarom gestopt, in afwachting van experts om de situatie beter te beoordelen. "Het is slechts een kwestie van tijd voordat een drone wordt neergehaald”, merkte Roberts op. Hij werd gesteund door de verklaringen van Wing dat "de vogels in het gebied territoriaal gedrag vertonen op bewegende objecten".

"We zijn toegewijd aan het respecteren van het milieu en om deze reden onderzoeken onze ornithologen om een ​​minimale impact van drones op vogels te garanderen", liet het bedrijf weten. Hoewel de redenen voor kraaien en andere vogels om dit te doen begrijpelijk zijn, heeft een dergelijke herhaalde reeks soortgelijke gebeurtenissen zich in het verleden nooit voorgedaan.

Advertisement

"Uiteindelijk is de lucht van hen, wij zijn de bezoekers", zegt Wayne Condon, hoofdpiloot en dronepilootinstructeur voor UAV Australia. En geef hem eens ongelijk, het enige dat rest is te hopen dat de samenleving tussen technologie en natuur vreedzaam kan blijven bestaan.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt