Twee ouders maken een lijst met regels die iedereen moet volgen om een ​​pasgeboren baby te bezoeken - Curioctopus.nl
x
Twee ouders maken een lijst met regels…
Dit nieuwe koelsysteem maakt gebruik van zonlicht en zout water Toevallig surrealisme: 20 fascinerende alledaagse taferelen tussen droom en werkelijkheid

Twee ouders maken een lijst met regels die iedereen moet volgen om een ​​pasgeboren baby te bezoeken

31 Oktober 2021 • Door Janine
841
Advertisement

Na het gedrag van familieleden en vrienden te hebben gezien, besloten ouders hun pasgeboren baby te beschermen tegen een aantal ongepaste houdingen. Zo hebben ze 6 gouden regels zwart op wit gezet waaraan degenen die de baby willen zien zich strikt moeten houden.

Lijken ze je te streng? Iedereen die een pasgeboren baby heeft, weet heel goed hoe tantes overdrijven in hun knuffels, hoe schoonmoeders het kind monopoliseren of wat de overdreven houding van buren of vrienden is. Daarom is hier een handboek dat de dingen verduidelijkt en nieuwe ouders in staat stelt te ontspannen wanneer ze bezoek ontvangen.

via: cafemom

6 gouden regels

Voor deze kersverse ouders is er niets vervelender dan hun kleintje heen en weer geslingerd te zien worden door de handen van hun tantes of grootmoeders. Dus besloten ze een decaloog te schrijven uit ”bescherming" voor het kind.

  • Weinig kusjes toegestaan: je moet het niet overdrijven met kusjes. Het zou het beste zijn om het helemaal niet te doen, hoe lief de baby ook is. Je moet voorkomen dat je gezicht in de buurt van zijn gezichtje komt en ervoor zorgen dat je je handen goed hebt gewassen voordat je het aanraakt.
  • Als de ouders de baby in een dekentje hebben gewikkeld, moet je die er niet afhalen: baby's zijn erg gevoelig voor crèmes, cosmetica, wasmiddelen en parfums. Daarom is het daar beter beschermd.
  • Monopoliseer het kind nooit: tijd doorbrengen met het kind is ontroerend, maar het is beter om het niet te overdrijven. Je moet de baby niet langer vasthouden dan nodig. Als het begint te huilen, moet je het meteen aan de moeder geven.
  • Controleer je horloge. Als de baby honger heeft of slaperig is, wordt hij nerveus en moet hij vaak verschoond worden. Daarom is het goed om de ​​visite te plannen die niet langer duurt dan een uur, om de normale dagelijkse activiteiten met betrekking tot de baby niet te hinderen. Het is ook niet verstandig om te blijven mee-eten in een huis waar een pasgeboren baby is, aangezien nieuwe ouders niet de materiële tijd hebben om zich met de gasten bezig te houden of eten klaar te maken.
  • Heb geen hoge verwachtingen: nieuwe ouders hebben het erg druk met de nieuwe situatie en de nieuwkomer, daarom moeten vrienden en familieleden zich aanpassen: ze zullen niet vaak gebeld worden, krijgen weinig berichtjes en zijn niet vaak aanwezig op sociale netwerken. Op dit moment zijn ze druk bezig met de nieuwe ritmes die door de situatie worden opgelegd en hebben ze natuurlijk geen tijd om voor een scherm door te brengen.
  • Het verstandigste advies is... geen advies te geven. Moedig ze liever aan. Niemand krijgt graag advies over het ouderschap. Anders is het als een nieuwe vader of een nieuwe moeder om hulp vraagt. In dit geval is het goed om alle bekende woorden van troost en bemoediging uit te spreken. Bijvoorbeeld: "Dit is een zware tijd, maar het gaat voorbij", "Het gaat zo snel, geniet ervan!", "Je bent een geweldige vader/moeder!".

En jij, wat vind jij van deze regels? Zou je er meer aan willen toevoegen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt