Millennials: de generatie die gedwongen wordt een huis met anderen te delen omdat alleen wonen te duur is

Janine image
door Janine

30 Oktober 2021

Millennials: de generatie die gedwongen wordt een huis met anderen te delen omdat alleen wonen te duur is
Advertisement

In de Verenigde Staten - en daar niet alleen - groeit de trend en wordt deze steeds duidelijker. De prijzen van appartementen zijn zo hoog dat ze niet meer te betalen zijn door alleenstaande mensen die wellicht hun eerste huis willen kopen.

Dus organiseerden studenten zich aan het einde van hun studie om gezamenlijk onroerend goed te kopen om te delen. Zo kunnen zij - door de aankoopprijs te halveren - eigenaar worden van een eigen woning. Tegelijkertijd wordt een andere manier van leven op basis van een groep en delen ingehuldigd, aangezien alle ruimtes gemeenschappelijk met andere mensen worden gebruikt.

via millennialbuilders

Advertisement
ochovio/Flickr

ochovio/Flickr

De huidige situatie heeft de vastgoedprijzen tot een zodanig hoogtepunt gebracht dat ze voor veel segmenten van de bevolking onbereikbaar zijn. Een van de eersten die getroffen worden, zijn de millennials die hun studie afmaken en hun eigen autonomie beginnen te creëren. Dit geldt over de hele wereld, maar in de VS heeft het zulke proporties aangenomen dat het jonge mensen ertoe aanzet om gezamenlijk onroerend goed te kopen: oude klasgenoten halen een klein kapitaal op en investeren het samen in een huis dat ze kunnen delen zonder huur te betalen.

Kortom, millennials die voor het eerst een huis kopen, vinden een truc om te ontsnappen aan de vastgoedcrisis van tegenwoordig: een huis kopen met vrienden. De nieuwe generatie wendt zich tot co-buying als een manier om de economische en culturele obstakels te overwinnen die het bezit van een eigen huis in de weg staan, zoals gemeld door Alex Janin van de Wall Street Journal. Volgens deze verslaggever is dit een pre-pandemische trend, grotendeels versneld door de wens naar werken op afstand en een enorm dure vastgoedmarkt.

Advertisement
matt harvey/Flickr

matt harvey/Flickr

Deze generatie heeft andere prioriteiten dan de voorgaande: huwelijk en gezin worden beschouwd als opeenvolgende fasen na die van financiële onafhankelijkheid. Een collectief besluit dat bijdraagt ​​aan de daling van het huwelijks- en geboortecijfer in een wereld van steeds oudere ouders en steeds meer “oudere” ouderen.

"Millennials hebben veel meer opties en hoeven zich niet zo snel te settelen als we van mensen van vorige generaties verwachtten", zegt universitair hoofddocent psychologie aan het Emmanuel College Clare Mehta. "Natuurlijk is het bezit van een eigen woning de enige mijlpaal die belangrijk blijft voor deze generatie. Voor bijna driekwart van de millennials die werden ondervraagd in een onderzoek van Bank of America Research, is deze aankoop belangrijker dan trouwen en kinderen krijgen. Dit alles verklaart deels waarom meer millennial-stellen samen een huis kopen voordat ze officieel een solide relatie hebben".

Een huisvestingsmodel dat jongeren confronteert met keuzes die uit noodzaak zijn gemaakt en om een ​​situatie tegen te gaan die hopelijk in de toekomst kan verbeteren.

Advertisement