Californië, een volledig verlaten waterpark midden in de woestijn te koop

Janine image
door Janine

29 Oktober 2021

Californië, een volledig verlaten waterpark midden in de woestijn te koop
Advertisement

Wie zei dat er alleen "normale" situaties te vinden zijn tussen de advertenties voor huizen, panden en koopwoningen? Afgaande op de plaats waarover we je gaan vertellen, lijkt het erop dat dit helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Zou je er ooit aan denken om 11 miljoen dollar uit te geven om een compleet verlaten waterpark midden in de woestijn te kopen?

Als het je een beetje dwaas lijkt, of op zijn minst moedig, is degene die het op de markt heeft gebracht zeker niet dezelfde mening toegedaan. En zelfs als die structuur die ooit voor veel vermaak zorgde en veel mensen verwelkomde vandaag misschien verontrustend en spookachtig lijkt, is het zeker interessant om te bekijken en te ontdekken. Laten we eerlijk zijn: decadente plaatsen als deze hebben een heel bijzondere charme, die ons in situaties lijkt te katapulteren waarin alles is gestopt en niet aan het verstrijken van de tijd ontsnapt. Klaar om een ​​kijkje te nemen?

via New York Post

Advertisement
Nick Sherman/Flickr

Nick Sherman/Flickr

We zijn in Californië, om precies te zijn in de Mojavewoestijn, in de gemeenschap van Newberry Springs. Het is hier dat, tussen de jaren ’50 en ’60, zakenman Bob Byers het Lake Dolores Waterpark ontwierp en bouwde, gebruikmakend van de aanwezige waterbronnen onder een uitgestrekt droog land om een ​​kunstmatig meer te creëren. Er kwamen nog andere voorzieningen, zoals een camping en diverse draaimolens en toeristische attracties, waardoor het een echt waterpark werd.

Advertisement
Torsten Reimer/Flickr

Torsten Reimer/Flickr

Na een periode van succes en pracht werd Lake Dolores steeds minder bezocht, totdat de beheerders eind jaren ’80 gedwongen werden te sluiten. Tijdelijke heropeningen, in de jaren ’90 en de vroege jaren 2000, leidden tot niets. Tegenwoordig, na jaren van verwaarlozing en verval, staat het te koop voor 11 miljoen dollar op de website Realtor.com. Een heel bijzonder "koopje", vol verontrustende charme die alleen plaatsen als deze kunnen hebben.

Jeff Kern/Wikimedia

Jeff Kern/Wikimedia

De beelden van dit attractiepark spreken bovendien voor zich: waar voorheen glijbanen, hellingen, ontspanningsruimtes, zwembaden en plekken waren waar men graag in totale onbezorgde tijd vertoefde, lijkt nu de tijd stil te staan, en daarmee ook de activiteiten van iedereen die deze plaats bezocht.

Nick Sherman/Flickr

Nick Sherman/Flickr

Van tijd tot tijd, volgens wat mensen die Lake Dolores hebben bezocht, zeggen, is er geen gebrek aan degenen die er naartoe gaan om foto's of video's te maken, en in de loop der jaren zijn er mensen geweest die ter plaatse hebben “geoefend” met verschillende soorten graffiti en muurschilderingen. Kortom: tegenwoordig lijkt het in plaats van een pretpark, meer op een surrealistische filmset.

Dzealand/Wikimedia

Dzealand/Wikimedia

In het licht van dit alles vraagt ​​men zich af of iemand vroeg of laat de moed zal hebben om dit spookachtige monument te kopen voor een amusement dat niet meer bestaat, midden in de woestijn. De kosten liggen natuurlijk niet binnen ieders bereik, maar het is ook waar dat Lake Dolores nog steeds verrassingen kan reserveren en misschien op een moderne manier heroverwogen kan worden.

Zou jij het kopen?

Advertisement