Wandelaar die 24 uur vermist werd in de bergen negeert oproepen van reddingswerkers: “Ik herkende het nummer niet”

Janine image
door Janine

29 Oktober 2021

Wandelaar die 24 uur vermist werd in de bergen negeert oproepen van reddingswerkers: “Ik herkende het nummer niet”
Advertisement

Om uit bepaalde slechte ervaringen te komen die kunnen gebeuren, zou een beetje gezond verstand soms voldoende zijn. Achteraf gezien zal de wandelaar waarover we je gaan vertellen het zeker eens zijn met deze stelling. Een echte "overdreven ijver" bracht hem er in feite toe om ongeveer 24 uur vermist te blijven in de bergen van Colorado, in de Verenigde Staten, terwijl hij de tijd van zijn verblijf in die situatie had kunnen verkorten.

De reden? Simpel: ondanks dat de reddingsteams hem belden, negeerde hij de telefoontjes om een ​​reden waar iedereen het in normale situaties mee eens zou zijn: hij herkende het nummer niet. Allemaal hebben we op een of ander moment dergelijke oproepen niet beantwoord, maar op dat moment was het misschien voor hem beter geweest om op te nemen…

via The Telegraph

Advertisement
Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Het lijkt ongelooflijk en absurd, en toch, volgens wat functionarissen die betrokken zijn bij het onderzoek van de wandelaar hebben gemeld, is dit precies wat er is gebeurd. Het begon allemaal rond 20.00 uur op 18 oktober 2021. Op dat moment werd de man als vermist opgegeven en werd zijn verdwijning gemeld bij de bevoegde autoriteiten.

De functionarissen van Lake County Search and Rescue begonnen contact met hem op te nemen. Telefoontjes, berichten en audio op het antwoordapparaat hielpen echter niet: de man nam niet op en leek daarom niet te traceren, terwijl hij als vermist werd opgegeven. Gezien de situatie verdeelden de reddingswerkers zich in teams en vertrokken om hem te zoeken, in het gebied van Mount Elbert, ook al keerden ze in de vroege uren van de volgende ochtend terug zonder hem te hebben gevonden. Ondertussen bleven ze geen antwoord krijgen wanneer ze hem belden.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

De poging van een ander reddingsteam, dat na het eerste in actie kwam en op weg was naar de gebieden waar de man waarschijnlijk was verdwaald, was nutteloos. Een paar uur later bleek dat de wandelaar erin geslaagd was om terug te keren naar zijn accommodatie. Precies: te midden van het algemene ongeloof van de mensen die zich zorgen om hem maakten en naar hem hadden gezocht, beweerde de man dat hij voor een periode van ongeveer 24 uur verdwaald was, de reden waarom zijn afwezigheid werd gemeld, maar dat hij toen in staat was om de juiste weg te vinden. Ondertussen kon hij zich echter niet voorstellen dat iemand naar hem op zoek was en omdat hij de telefoonnummers niet kende die contact met hem zochten, negeerde hij de telefoontjes liever.

Verbaast het je? Je bent zeker niet de enige, en het verhaal werd na het vertellen door de lokale autoriteiten en de pers meteen op sociale media geplaatst. "Als je te laat bent met je reisschema en herhaaldelijk gebeld wordt door een onbekend nummer - schreven de operators van Lake County Search and Rescue in een bericht op Facebook - neem dan de telefoon op, want het kan een zoek- en reddingsteam zijn die wil weten of je veilig bent."

Kortom: het is goed om onbekenden niet te veel vertrouwen te geven, maar er is zeker een grens, en dit verhaal bewijst het!

Advertisement