Hij vraagt ​​na de sollicitatie naar zijn salaris en krijgt een "verontrustend antwoord" van de werkgever

Janine image
door Janine

22 November 2021

Hij vraagt ​​na de sollicitatie naar zijn salaris en krijgt een "verontrustend antwoord" van de werkgever
Advertisement

Bij het zoeken naar een nieuwe baan ben je je ervan bewust dat je, voordat je de functie krijgt, verschillende fasen moet doorlopen: elk bedrijf heeft zijn eigen persoonlijke selectieproces; bijna allemaal hebben echter betrekking op een sollicitatie, waarin de ervaringen van de kandidaat worden besproken en een poging wordt gedaan om zijn persoonlijkheid te analyseren, een meer technisch interview waarin de vaardigheden voor de specifieke rol worden onderzocht en - mogelijk - een korte testperiode. Maar wat kun je vragen in een sollicitatiegesprek? Zijn werkgevers de enigen die vragen mogen stellen om de kandidaat te beoordelen of moet de kandidaat ook het bedrijf en de functie beoordelen?

via Reddit

Advertisement
Not the actual photo - Alan Cleaver/Flickr

Not the actual photo - Alan Cleaver/Flickr

Een vrouw deelde, na een online interview te hebben ondergaan en vragen te stellen over het salaris, het verontrustende antwoord van haar werkgever op Reddit. Ze vroeg gebruikers of het verkeerd was om tijdens het gesprek over geld te praten: salaris is zeker een belangrijke factor, maar het dreigt een gênant onderwerp te worden. Toch kan de informatie over het salaris ons helpen bij de keuze om de nieuwe functie al dan niet te accepteren. Kortom, het is niet alleen de werkgever die de kandidaat kiest: het is ook de kandidaat die het bedrijf en de nieuwe functie kiest.

Advertisement
ceanothourus/reddit

ceanothourus/reddit

De vrouw in kwestie vroeg hoeveel het salaris was, na een online sollicitatie op Skype te hebben gehad. Aan de werkgever schreef ze: "Kan ik op zijn minst uw basisuurloon weten, zodat ik weet dat het binnen mijn acceptatiegraad valt?" De werkgever antwoordde door Jim Rohn, een Amerikaanse ondernemer en motiverende spreker, te citeren en schreef: "In plaats van te vragen hoeveel u krijgt, vraag wie u wordt door deze baan - Jim Rohn." Toen, in antwoord op het bericht waarin de vrouw om het salaris vroeg, schreef hij: “Sorry, dit is een rode vlag." De vrouw antwoordde dat ze het salaris moest weten, aangezien ze de rekeningen moet betalen en andere aanbiedingen moet overwegen.

Reddit-gebruikers twijfelen er niet aan: bedrijven zouden in de vacature al moeten aangeven in welke range het salaris zich bevindt. Zo niet, dan is het eerlijk om er tijdens het gesprek over te praten. Salaris is niet alles, maar de kandidaat heeft het recht om het salaris te weten voordat hij tot selectie overgaat. Wat denk jij? Heb je ooit de kwestie over het salaris besproken tijdens sollicitatiegesprekken?

Advertisement