“Neem geen verplichtingen na het werk": het absurde verzoek van een werkgever aan zijn werknemers - Curioctopus.nl
x
“Neem geen verplichtingen na het werk":…
Hoe maakte men reclame in de jaren zestig? In Venetië koos Coca-Cola voor duiven Moeder koopt geen kerstcadeaus voor haar kinderen maar pakt oud speelgoed in: dat zorgt voor ophef

“Neem geen verplichtingen na het werk": het absurde verzoek van een werkgever aan zijn werknemers

24 December 2021 • Door Janine
505
Advertisement

Iedereen die werkt, weet dat er, na de inspanning die hij tijdens zijn dienst heeft geleverd, een moment komt dat het nodig is om de stekker eruit te halen en te genieten van een welverdiende rust. Een adequate scheiding van werktijd van vrije en persoonlijke tijd is immers erg belangrijk om rust en evenwicht te garanderen en om meer uitgerust en productiever terug te keren naar je werk.

Er zijn echter werkgevers die het hier helemaal niet mee eens zijn. Een van hen is ongetwijfeld de man over wie we je gaan vertellen, aan het hoofd van een bedrijf dat pizza's aan huis bezorgt. Wat deed hij dat zo opzienbarend was? Simpel: hij verbood zijn medewerkers om plannen te maken en toezeggingen te doen tijdens de uren na hun dienst omdat ze in geval van nood weer aan het werk konden worden geroepen. Als je verbijsterd bent door een dergelijk verzoek, weet dan dat je niet de enige bent: laten we in detail kijken wat er is gebeurd.

De episode werd rechtstreeks op Reddit gedeeld door de medewerker die de communicatie van zijn baas ontving. De gebruiker treegeezer plaatste in feite op het sociale netwerk een afbeelding met de boodschap van de baas, met als commentaar: "Ik werd bijna ontslagen omdat ik wat plannen had na mijn baan als pizzabezorger”.

"Vanaf nu raad ik je aan om alleen op vrije dagen verplichtingen aan te gaan - zo staat te lezen in de screenshot van het bericht - als het bedrijf je iets later dan het einde van je dienst nodig heeft, bel ik je".

"Het is een waarschuwing voor iedereen - vervolgt de baas - de bezorgers moeten de telefoon altijd opgeladen houden. Het kan me niet schelen of de batterij van je mobiele telefoon bijna leeg is, je kunt van iedereen een oplader lenen".

Nogal harde woorden dus, die in korte tijd de post van de gebruiker erg populair maakten op Reddit en daarbuiten. Het argument ligt in feite na aan het hart van veel mensen, die vaak soortgelijke situaties op de werkplek ervaren, met min of meer absurde verzoeken van hun werkgevers, die niet altijd rekening houden met persoonlijke behoeften. De reacties op de uitbarsting van de medewerker lieten dan ook niet lang op zich wachten.

"Hij bezit je niet, hij kan je niet dwingen om te werken, ook niet na je geplande dienst", schreef iemand; "laat je niet zo behandelen, ga naar een advocaat en klaag hem aan" zei een andere gebruiker; "sinds wanneer moet een bezorger op elk uur beschikbaar zijn?" was een andere opmerking.

Het werd een verhit debat, waarbij veel mensen van de gelegenheid gebruik maakten om soortgelijke en even absurde verhalen te delen die daadwerkelijk op de werkvloer zijn gebeurd. Wat vind jij van dit verzoek om beschikbaarheid buiten werkuren? Heeft jouw werkgever ooit om soortgelijke dingen gevraagd?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt