Zijn baan is te saai: hij stapt naar de rechter en krijgt een schadevergoeding van 40.000 euro - Curioctopus.nl
x
Zijn baan is te saai: hij stapt naar…
Op 104-jarige leeftijd behaalde hij het doctoraat en loste hij een raadsel op dat 200 jaar lang niet te ontcijferen was 19-jarige jongen hackt tientallen Tesla-auto's en neemt de controle over: hij vond een fout in het systeem

Zijn baan is te saai: hij stapt naar de rechter en krijgt een schadevergoeding van 40.000 euro

25 Januari 2022 • Door Janine
1.097
Advertisement

Niet alle mensen hebben het geluk een baan te hebben waar ze van houden. Maar het tegenovergestelde gebeurt ook: misschien heb je een baan die je leuk vindt, maar in de loop der jaren kunnen de dingen veranderen. Frederic Desnard, uit Parijs, verveelde zich zo op het werk dat hij recht had op compensatie. Het verhaal begint tussen 2013 en 2014.

Waarom? Frederic werkte voor Interparfums, een Franse fabrikant van luxe parfums. De man bevond zich echter in een moeilijke werksituatie: hij bracht zijn dagen door aan een bureau, zonder iets te doen. Hij keek om zich heen, gebruikte de computer een tijdje en wachtte om naar huis te gaan: hij had het gevoel dat het niemand iets kon schelen wat hij deed. De aanvankelijke staat van verveling veranderde in een echte depressie: de man voelde zich nutteloos, onbeduidend en zelfs geestesziek. Door deze depressieve toestand zou hij ook een epileptische aanval hebben gekregen tijdens het rijden, met een ongeval tot gevolg.

In 2014 werd Frederic, na 7 maanden ziekteverlof juist vanwege zijn gezondheidstoestand, uit het bedrijf ontslagen. Vroeger was hij een gelukkig man, tevreden met zijn werk en een modelwerknemer. Alles veranderde echter toen het bedrijf een contract verloor en de man gedwongen werd om een kantoorbaan uit te voeren: deze verandering - die hem dwong om taken uit te voeren die ver van zijn capaciteiten lagen - bracht Frédéric tot uitputting, en wat hij zelf definieert "een afdaling naar de hel".

De man besloot daarom in 2016 naar de rechter te stappen en eiste €360.000 schadevergoeding. De rechtszaak duurde lang, en uiteindelijk gaf de rechtbank Frederic gelijk: zijn saaie en demotiverende baan beroofde hem van zijn verantwoordelijkheden en pit, waardoor hij een niet te onderschatten emotionele malaise kreeg. Dit dwong de voormalige werkgever - die elke beschuldiging altijd heeft afgewezen - om de man een schadevergoeding van 40.000 euro te geven. De zaak van Frederic heeft aanleiding gegeven tot een nieuwe term, die duidt op een emotionele malaise door het gebrek aan werk: "boreout", oftewel het tegenovergestelde van "burnout".

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt