Hij gaat op zijn vrije dag naar zijn werk, maar de baas berispt hem: "je bent te laat, je brengt me in verlegenheid"

Janine image
door Janine

17 Maart 2022

Hij gaat op zijn vrije dag naar zijn werk, maar de baas berispt hem: "je bent te laat, je brengt me in verlegenheid"
Advertisement

Kun je op het werk worden berispt, zelfs als je werkt terwijl dat niet zou moeten? Afgaande op het verhaal dat we je gaan vertellen, lijkt dat wel zo. Een medewerker vertelde op Reddit over de houding van zijn baas die ongelooflijk was. De reden? Nadat hij door de werkgever bijna was "gesmeekt" om op een vrije dag naar zijn werk te gaan, werd zijn gedrag echter niet zo positief beoordeeld, tot het punt dat hij zelfs een uitbrander van de baas kreeg.

Dit is niet de eerste keer dat dergelijke incidenten zich voordoen, en veel medewerkers zouden er zeker net zo veel kunnen melden. Eén ding is zeker: het doet ons nadenken dat, ondanks de inzet en goede wil van veel mensen op de werkvloer, het lijkt alsof dit voor de verantwoordelijken nooit genoeg is en nooit wordt gewaardeerd. Laten we eens in detail bekijken wat deze 24-jarige werknemer is overkomen.

via issathrowaway2/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Het verhaal werd gedeeld op de Reddit-community genaamd AntiWork door gebruiker @issathrowaway2. "Ik werk in een klein carrosseriebedrijf dat zich bezighoudt met carwrapping - vertelt de man - sinds ik begon, ongeveer een jaar geleden, werd ik hoofdinstallateur en hielp ik de productie van het bedrijf te verdubbelen".

"De werkplek is niet dicht bij huis - vervolgde hij - ik ben een forens en het kan gebeuren dat ik 5-10 minuten te laat ben, wat mijn werkgevers hebben begrepen en geaccepteerd. Ik blijf echter altijd wat langer en ga vaak als laatste weg, om ervoor te zorgen dat al het werk is gedaan."

Een goed en zeker geen vanzelfsprekend uitgangspunt, van deze medewerker. En toch, te oordelen naar de rest van het verhaal, is dat niet helemaal het geval. "Een klant, een vriend van mijn baas, had een dringende interventie nodig - is in de post te lezen - zijn enige beschikbare dag was zaterdag, als ik vrij ben. De baas vroeg me om naar mijn werk te komen, en hij zei dat ik eerder kon vertrekken, aangezien ik een afspraak had op kilometers afstand”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Jammer dat het niet ging zoals gepland. "Ik kwam daar om 7.50 uur aan, ik opende de werkplaats en wat een klus van twee uur moest zijn, veranderde in een werkdag van 10 uur, ik moest mijn afspraak annuleren. De volgende dag nam de baas me apart en vertelde me dat ik hem in verlegenheid had gebracht met de klant, omdat ik eerder moest komen en dat mijn woon-werkverkeer een probleem is, omdat het tijd wegneemt van het werk en me onbetrouwbaar maakt. Ik antwoordde niet, ik draaide me om en ging weg.”

In verschillende updates die de gebruiker op Reddit plaatste nadat zijn bericht honderden opmerkingen en reacties had verzameld, gaf hij aan dat hij geen ontslag kon nemen vanwege zijn financiële situatie. Bovendien is zijn baas er altijd trots op geweest een bedrijf te runnen dat "als een familie is". Jammer dat volgens wat er gebeurde het begrip van een gezin helemaal niet in praktijk werd gebracht, ondanks de inzet van de werknemer op zijn vrije dag.

Veel mensen die dit verhaal lazen, nodigden de jonge werknemer uit om in de toekomst geen soortgelijke houding te accepteren, vertrouwend op zijn goede gedrag en zijn vaardigheden in het vak.

Het klinkt ongelooflijk, maar dit is wat er helaas is gebeurd. Hoe zou jij in zijn plaats hebben gereageerd?

Advertisement