99-jarige ster zei dat het geheim van de eeuwige jeugd is om ”geen groene dingen te eten" - Curioctopus.nl
x
99-jarige ster zei dat het geheim van…
16 gelukkige toevalligheden vereeuwigd door deze fotograaf in meer unieke dan zeldzame foto's

99-jarige ster zei dat het geheim van de eeuwige jeugd is om ”geen groene dingen te eten"

14 Januari 2022 • Door Janine
853
Advertisement

Is er een levenselixer of een geheim van de eeuwige jeugd? Helaas niet, er is geen magisch ingrediënt waarmee we lang en gezond kunnen leven. Een lang leven hangt af van levensstijl, en de combinatie van vele factoren en gewoonten maakt het verschil: gezonde voeding, sport, slaapuren, genetica, genegenheden, hobby’s, spelen een even belangrijke rol. Maar vandaag willen we je het ongewone geheim vertellen van de eeuwige jeugd van Betty White, een beroemde Amerikaanse actrice en tv-presentatrice.

via: People

Op 17 januari 2022 zou Betty 100 zijn geworden: ze bereikte die grote mijlpaal op een paar dagen na niet, ondanks dat ze altijd had laten zien dat ze in topvorm is. De vrouw was, juist met het oog op haar 100ste verjaardag en kort voor haar dood, de protagonist van verschillende interviews, en in een daarvan onthulde ze haar geheim om lang te leven: "vermijd alles wat groen is". We hadden andere woorden verwacht: de sterren adviseren meestal om te trainen, gevarieerd en uitgebalanceerd te eten, de hersenen getraind te houden en passies te cultiveren. Maar Betty's woorden daarentegen zijn totaal anders dan we gewend zijn: het geheim van lang leven - volgens haar ervaring - is om groen voedsel te vermijden, dat wil zeggen groenten en al dat voedsel dat rijk is aan mineralen en vitamines.

foto: Pexels

Kortom: geen groenten en geen salades. Dit betekent niet dat we ongezond voedsel moeten eten, en we weten niet of de vrouw niet van dit voedsel hield of het om andere redenen liever vermeed. Kan het echt effectief zijn of hangt de gezondheid ook af van andere factoren? Het is echter niet het enige geheim: Betty zei dat ze een rustig leven leidde, waardoor ze kon genieten van haar dierbaren en haar hobby's kon uitoefenen. Ze woonde het grootste deel van haar leven in Los Angeles en bracht haar dagen door met kaarten, kruiswoordpuzzels maken, golfen en het kijken naar documentaires over dieren. De vrouw, 99 jaar oud, zei dat ze zich jonger voelde dan ze in werkelijkheid was. We kunnen niet anders dan denken aan een vrouw die veel mensen heeft veroverd, met haar glimlach, haar sympathie en haar gebaren van vriendelijkheid. Was haar dieet haar levenselixer? We zullen het waarschijnlijk nooit weten.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt