Een moeder komt te laat terug zonder de oppas te waarschuwen: zij belt de politie wegens verwaarlozing van een minderjarige

Janine image
door Janine

04 Januari 2022

Een moeder komt te laat terug zonder de oppas te waarschuwen: zij belt de politie wegens verwaarlozing van een minderjarige
Advertisement

Een vrouw vertelde hoe een normale avond babysitten voor een gezin is ontaard in een uitwisseling van beschuldigingen tussen haarzelf en de vrouw waarvoor ze werkte: de een beschuldigt de ander ervan de kinderen op de ergste manier in de steek te hebben gelaten, zonder te reageren op haar plichten. Het verhaal is zo controversieel dat de oppas het voorval op internet vertelde en om een ​​mening vroeg.

Wat moet de oppas doen als de moeder niet op het afgesproken tijdstip thuiskomt? En kan de moeder het zich veroorloven niet bereikbaar te zijn als ze vertrouwt op een oppas voor haar kinderen?

via Reddit

Advertisement
Unsplash

Unsplash

De oppas in kwestie is 28 jaar oud en in de post die ze op Reddit schreef, zegt ze dat ze werkt voor een gezin bestaande uit een moeder en haar kinderen. De vrouw houdt zich nooit aan de vastgestelde uren en komt altijd te laat thuis. Vaak is de vrouw ook telefonisch onbereikbaar en geeft ze de oppas geen nieuw tijdstip door waarop ze terug zal zijn.

Op een dag werkte de babysitter ’s avonds in het huis van de vrouw, maar de situatie escaleerde tot het punt dat de babysitter de politie belde: dit is wat er gebeurde.

"Ik arriveerde om 6 uur 's middags bij haar thuis en ze moest om 9 uur 's avonds terugkomen. Ik vertelde haar dat ik plannen had voor de avond en dat ze daarom op tijd moest zijn. Ook al had de moeder beloofd om op tijd zijn, was ze om 9 uur nog niet thuis. Ik ken niemand anders van de familie, zelfs de vader niet, ik kon niemand bellen", schreef de oppas.

De oppas begon de vrouw te bellen, zonder enige reactie te krijgen. Om middernacht was ze nog steeds niet terug, en ondertussen liet de babysitter sms'jes achter, berichten op het antwoordapparaat, belde ze zonder ooit een reactie te krijgen.

De oppas, die de vertraging en het gebruikelijke gedrag van de vrouw niet langer kon verdragen, stuurde een nieuw bericht waarin stond dat als ze niet binnen een uur terugkwam, ze de politie zou bellen wegens verwaarlozing van een minderjarige.

Uiteindelijk belde de oppas de politie. Bij aankomst zeiden de agenten dat de moeder van de kinderen enkele uren eerder had moeten terugkomen, met de uitwisseling van berichten als bewijs van hun afspraken. De politie probeerde ook de vrouw te bellen zonder antwoord te krijgen.

De agenten stuurden de babysitter weg en namen de kinderen mee naar het politiebureau.

Om 3 uur 's nachts kreeg de babysitter een telefoontje van de moeder, die overstuur was omdat ze niemand thuis had gevonden, vooral haar kinderen. "Ik zei tegen haar dat ze op het politiebureau moest gaan kijken", zegt de oppas in de post.

De volgende dag, vertelde de oppas, kreeg ze te horen dat de vrouw een klacht tegen haar had ingediend.

"Ik dacht dat ik het juiste had gedaan, totdat ik er met een vriendin over heb gepraat: ze zegt dat ik die nacht in het huis van de vrouw had moeten blijven, zonder de politie te bellen, en vervolgens te weigeren om weer op te passen." 

Advertisement
Unsplash

Unsplash

Blijkbaar zijn de meeste gebruikers die het verhaal van de oppas hebben gelezen het met haar eens: ze had gelijk dat ze de politie belde, vooral omdat het niet de eerste keer was dat de vrouw te laat was zonder haar iets te laten weten. “Er had haar iets onaangenaams kunnen zijn overkomen,” antwoordde iemand. "Deze vrouw is gewoon egoïstisch en geeft niets om haar kinderen", schreef iemand anders. "Wat gebeurt er als de kinderen ouder zijn, laat ze ze dan uren of dagen achter elkaar alleen?", vroeg iemand.

Ondanks de mening van de meeste mensen, zijn er ook mensen die beweren dat de oppas verkeerd handelde. Het was haar werk en ze zou worden betaald voor alle extra uren. Zij zou degene zijn die in haar plichten heeft gefaald.

De kwestie is verre van eenvoudig. Wat denk jij, is er iemand die meer gelijk heeft dan de ander in dit verhaal? Tot hoe ver gaan de taken van een oppas? En die van een moeder? Laat ons weten wat jij ervan vindt!

Advertisement