Deze man geeft $100 per maand uit aan zijn appartement in Rusland: de rondleiding in zijn huis (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

06 Januari 2022

Deze man geeft $100 per maand uit aan zijn appartement in Rusland: de rondleiding in zijn huis (+ VIDEO)
Advertisement

Wat zou je kunnen en willen kopen voor $100? Hierbij kun je denken aan een cadeau, wat kleding, boeken of andere voorwerpen. Maar het zou niet bij ons opkomen om voor slechts $100 per maand een appartement in Rusland te kunnen huren. De prijs van een huurappartement varieert en is afhankelijk van vele factoren: de grootte van het huis, de locatie, de staat, of het gemeubileerd is of niet. Hoe klein en oud een appartement ook mag zijn, we zouden nooit denken dat we het voor zo'n laag bedrag zouden kunnen huren. Toch is het zo, en deze youtuber vertelt en laat ons zien wat het betekent om in een appartement van $100 per maand te wonen.

via Dan Sheekoz/Youtube

Advertisement
Dan Sheekoz/Youtube

Dan Sheekoz/Youtube

Op jezelf gaan wonen is de droom van veel jonge mensen, maar de kosten die ze moeten maken zijn een groot obstakel waardoor het doel nog verder verwijderd wordt. Het huren van een huis of - in sommige steden - zelfs een kamer kan erg duur zijn. Maar Dan Sheekoz huurde een huis voor slechts $100 per maand, en dat is niet uniek voor Rusland. De jonge Russische man plaatste een video op YouTube, die al snel erg populair werd, waarin hij een rondleiding geeft door het appartement, dat hij deelt met zijn vrouw. Dan zegt in de video expliciet dat hij geen rijke man is, maar gelukkig zijn vergelijkbare appartementen in Rusland erg goedkoop.

Advertisement
Dan Sheekoz/Youtube

Dan Sheekoz/Youtube

Dan zegt dat zijn appartement 190 vierkante voet is, dus ongeveer 17 vierkante meter - nogal een kleine ruimte, die we kunnen vergelijken met die van een kamer. Het appartement is niet bepaald nieuw en is als volgt ingedeeld: er is een kleine woonkamer, met een slaapkamer en een klein bureau. De keuken heeft alleen de basisbenodigdheden en de badkamer heeft een douche. Dit is geen ruimte die velen als comfortabel zouden definiëren, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen en het juiste meubilair is het kleine appartement zowel leefbaar als zuinig. Dan zegt ook dat de rekeningen voor een appartement van deze omvang ongeveer $50 per maand zijn. Deze omvatten de jaarlijkse belasting, water, elektriciteit, afval, verwarming op gas en internet. Het appartement heeft ook een kleine tuin, die Dan gebruikt om groenten te verbouwen. Kortom, ondanks de krappe ruimtes heeft het appartement alles en Rusland is niet het enige land waar mensen opgroeien en zich aanpassen aan vergelijkbare appartementen. Zou je bereid zijn om in zo'n appartement te wonen om geld te besparen?

Advertisement