Na 34 jaar werken werd ze ontslagen omdat "ze te klein is om met de bus te rijden" - Curioctopus.nl
x
Na 34 jaar werken werd ze ontslagen…
Ze koopt een busje en maakt er haar huis van: de keuze van deze vrouw om de huur niet te betalen

Na 34 jaar werken werd ze ontslagen omdat "ze te klein is om met de bus te rijden"

18 Januari 2022 • Door Janine
1.890
Advertisement

Kan het uiterlijk van een persoon van invloed zijn op het ontslag? Het instinctieve antwoord is: zeker niet. Maar de kwestie waar Tracey Scholes de hoofdpersoon was, blijkt veel gecompliceerder. De vrouw werd ontslagen na 34 jaar dienst bij het transportbedrijf waar ze werkt, en de reden is dat "de vrouw te klein is om met de bus te rijden".

Tracey is 57 jaar en woont in Manchester. Over lengte praten zou in andere contexten overbodig zijn geweest, maar hier niet: juist vanwege haar lengte van 1,52 m werd de vrouw ontslagen. Hoe kan het dat het bedrijf, na 34 jaar werken, de werkneemster te klein vindt? De kwestie betreft precies het vervoermiddel: het bedrijf Go North West kocht vlak voor de kerstperiode nieuwe modellen bussen. Door haar lengte kan de vrouw de weg niet meer door de achteruitkijkspiegels observeren: wat voorheen een absoluut normaal gebaar was, is door het nieuwe ontwerp van de bussen onmogelijk geworden. Het bedrijf beweerde uit veiligheidsoverwegingen genoodzaakt te zijn actie te ondernemen.

Tracey begon al in 1987 bij dit bedrijf en net in de periode van de kerstdagen moest de vrouw met spijt de ontslagbrief lezen. Bezorgd over de toekomst heeft Tracey niet eens kerstcadeautjes voor haar kinderen gekocht. De vrouw kreeg een opzegtermijn en Go North West zei dat het hen erg speet om een ​​loyale werkneemster te zien vertrekken, maar de vrouw weigerde compromissen te sluiten en haar werkuren te verkorten. In feite zijn er nog maar heel weinig oude modellen bussen en de vrouw zei dat ze nooit het aantal uren zou kunnen halen dat nodig is om een ​​fatsoenlijk salaris te hebben. Daarom nam het bedrijf de drastische beslissing.

Advertisement

Er werden veel beschuldigingen geuit bij Go North West, terwijl collega's en burgers zich verenigden om Tracey te steunen, en de straten vulden zich met vreedzame demonstraties en protesten. Duizenden handtekeningen werden verzameld om Tracey weer aan het werk te krijgen, en ook de vakbond steunde de vrouw. We weten niet hoe het verhaal zal evolueren, maar we hopen dat Tracey krijgt waar ze recht op heeft.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt