Het hoofd van het bedrijf ontslaat de kleindochter van de oprichter: "alle medewerkers zijn gelijk"

Janine image
door Janine

17 Januari 2022

Het hoofd van het bedrijf ontslaat de kleindochter van de oprichter: "alle medewerkers zijn gelijk"
Advertisement

Nadenken over meritocratie, familiebanden in werkcontexten, gelijkheid in behandeling, gerechtigheid en bedrijfsgroei: dit zijn de kwesties die naar voren komen uit het verhaal van Francesca Amadori en die ons aan het denken zetten. Het nieuws ging al snel het internet rond en riep tegenstrijdige discussies en meningen op: is het terecht dat de kleindochter van de oprichter van het bedrijf wordt ontslagen? Maar laten we eerst een stapje terug doen.

Advertisement
New Agricolture Facebook

New Agricolture Facebook

Francesco Amadori is een bekende Italiaanse ondernemer uit Cesena. Samen met zijn broer Arnaldo richtte hij het bedrijf Amadori op, in Italië bekend om de commerciële productie van gevogelte. Het officiële jaar waarin het bedrijf ontstond was in 1969, ondanks het feit dat de twee broers hun ouders van jongs af aan hebben ondersteund bij het op de markt brengen van plaatselijk pluimvee en gevogelte. Amadori is een nationaal bedrijf geworden. Ondanks het succes is de leiding van het bedrijf altijd toevertrouwd aan de familie: ook de derde generatie werkt in de vestiging in Cesena.

Francesca Amadori is de dochter van Flavio en kleindochter van de oprichter van het bedrijf, Francesco. Haar vader besloot haar te ontslaan, na een echte familieruzie. Francesca werkt al 18 jaar in het familiebedrijf en heeft verklaard dat ze altijd correct en in het belang van het bedrijf heeft gewerkt, dankzij de passie van haar grootvader Francesco. Maar dit was niet voldoende: Francesca, die werkte als hoofd bedrijfscommunicatie, werd met onmiddellijke ingang ontslagen. De precieze redenen zijn niet bekend, hoewel het consortium uitlegt dat "dit redenen zijn die coherent zijn en de principes en regels van het bedrijf respecteren: deze regels gelden voor alle werknemers, zonder onderscheid." Hoewel er discussies zijn geweest, zowel op familie- als op werkniveau, had Francesca een dergelijke maatregel niet verwacht en dacht ze niet dat haar vader zo ver zou gaan. Daarom overweegt ze of ze naar de rechter zal stappen. De vrouw zei: "Ik evalueer de meest geschikte initiatieven om me te verzetten tegen een maatregel die ik oneerlijk en onwettig vind en die geen betrekking heeft op de schending van een bedrijfsregel, integendeel, het vinden van een fundament in andere logica's zullen op de daarvoor bestemde plaatsen moeten worden vastgesteld".

We kennen de redenen niet die hebben geleid tot het ontslag van de kleindochter van de oprichter, maar wat vind jij van de behandeling die is voorbehouden aan Francesca? Is het juist om een ​​familielid te ontslaan als er een passende werkmotivatie is?

Advertisement