Deze Japanse man verhuurt zichzelf om niets te doen: het regent verzoeken

Janine image
door Janine

16 Januari 2022

Deze Japanse man verhuurt zichzelf om niets te doen: het regent verzoeken
Advertisement

Veel mensen weten hoe vervelend het kan zijn om een ​​luiwammes genoemd te worden. Of het nu binnen het gezin is of in een vriendschapscontext, niemand houdt van zo'n benaming, vooral als je in werkelijkheid bezig bent om een ​​leven op te bouwen of een baan te vinden. Maar voor de Japanner die we je gaan voorstellen, is niets doen een dagelijkse bezigheid, een echt beroep en een bron van inkomsten geworden.

We maken geen grapje: het verhaal van deze persoon ging in korte tijd de wereld rond, juist omdat hij op 38-jarige leeftijd besloot zichzelf te "verhuren" om… niets te doen. Als je denkt dat dit op zijn minst absurd is, wacht dan tot je het zegt, want je zou van gedachten kunnen veranderen. Laten we hem wat beter leren kennen.

via CBS News

Advertisement
morimotoshoji/Twitter

morimotoshoji/Twitter

Zijn naam is Shoji Morimoto, hij is 38 jaar oud en voor hem is het woord “luiwammes” zeker niets nieuws. In de jaren van zijn jeugd waren er gelegenheden dat hij van vrienden, familie en collega's te horen kreeg dat hij een persoon was die altijd in de schaduw bleef en die anderen te veel het initiatief voor hem liet nemen. Dus, na verschillende teleurstellende werkervaringen, nam hij een beslissing die ronduit ongebruikelijk was: als iedereen hem als een persoon met weinig actie beschouwde, waarom zou hij dan niet profiteren van deze eigenschap en proberen geld te verdienen?

Morimoto heeft zichzelf uitgeroepen tot luiwammes en in 2018 opende hij een Twitter-account genaamd "Do Nothing Rent-a-Man", waarmee hij een echte verhuurservice begon aan te bieden. Wat kunnen mensen huren? Zijn gezelschap. Een paar uur lang voegt Shoji zich bij degenen die dat willen door helemaal niets te doen.

Advertisement

"Ik doe geen bijzondere moeite - zei hij, terwijl hij zijn activiteit omschreef - ik neem niet het initiatief om gesprekken te beginnen, ik reageer alleen op roddels. Dat is alles". Absurd? Misschien wel, maar sinds Morimoto zijn bijzondere business begon, heeft hij duizenden contacten en klanten ontvangen. Volgens wat hij zei, slaagt hij erin om tot drie afspraken per dag in te plannen en, in zijn carrière als een "man die niets doet", was hij publiek voor straatmuzikanten, begeleidde hij eenzame mensen op reis, naar winkels of in restaurants, of zelfs om een ​​verjaardag bij te wonen.

morimotoshoji/Twitter

morimotoshoji/Twitter

"Mensen gebruiken me op verschillende manieren - zei hij - sommigen zijn echt alleen, anderen vinden het jammer om ergens heen te gaan of iets leuks alleen te doen, en ze willen iemand om hun gedachten en indrukken mee te delen. Elke dag word ik getroffen door de enorme verscheidenheid aan klanten die mij bellen".

Bij alle activiteiten waaraan hij deelneemt, is Morimoto altijd vrij van elke vriendschapsband of kennissenkring: hij is gewoon een aanwezigheid die daar staat, met zijn petje en zijn rugzak, in stilte, zonder oordeel te vellen of nieuwsgierig te zijn. Het verhaal is zo uniek dat het zelfs een serie op Amazon inspireerde. En hoewel Shoji's activiteit je kan intrigeren of je aan het lachen maakt, lijdt het geen twijfel dat het je ook aan het denken zet. Voor veel mensen betekent de behoefte om van zo'n dienst gebruik te maken een diepe eenzaamheid of ontevredenheid voelen in verschillende contexten.

morimotoshoji/Twitter

morimotoshoji/Twitter

En hoewel er mensen zijn die Morimoto kritisch uitnodigen om "een echte baan te vinden", blijft hij onverschrokken op zijn eigen manier mensen opmonteren die contact met hem opnemen, geld verdienend in wat nu een echte baan is geworden. Wat vind jij? Kende je het verhaal van deze Japanse man?

Advertisement